Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ı daha geniş kitlelere tanıtmak ve turizme açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz aylarda TÜİK 2018 yılı nüfus oranlarını açıklamıştı. Açıklanan nüfus oranlarına göre Elazığ’ın nüfusu 595 bin 638 olmuştu.

Türkiye’nin nüfusa bağlı yaş ortalamaları da araştırmalarına göre Ağın ilçesi Türkiye’nin en yaşlı ilçesi olmuştu.

Ağın ilçesinin nüfusu 2 bin 776 olarak açıklanmıştı. Açıklanan verilere göre ilçede bin 364 kişi erkek bin 412 kişi kadın nüfusu olarak tespit edilmişti.

TÜİK’in verilerine göre oransal olarak 65 yaş üstü nüfusu en yüksek ilçe sıralamasında Ağın ilçesi Türkiye genelinde ilk sırada yer almıştı.

Ağın yüzde 17 ile Türkiye’nin en yaşlı ilçesi olmuştu.

Bu verilerin üzerine Elazığ’ın Ağın İlçesi “Sakin Şehir” olarak anılmaya başladı ve 30 Nisan tarihinde Elazığ’ın Ağın İlçesi için Sakin Şehir başvurusu yapılmıştı.

KALDIRIM: DÜNYANIN EN SAKİN VE HUZURLU ŞEHRİNE HAYIRLI OLSUN

Vali Kaldırım başvuruyu, “Ağın Sakin Şehir (Cittaslow) olma yolunda... Huzur şehri Ağın ilçemizi turizmde markalaştıracak Cittaslow çalışmasını tamamlayarak onay için nihai başvuruyu yaptık. Dünyanın en sakin ve huzurlu şehrine hayırlı olsun...” diyerek duyurmuştu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan Ağın’ın Sakin Şehir (CittaSlow) olması için süreci takip etmek adına İzmir’de Türkiye’nin ilk sakin şehirlerinden olan Seferihisar’da incelemelerde bulundu.

KALDIRIM: SADECE NİHAİ ONAYI BEKLİYORUZ

Bütün süreçlerin tamamlandığını belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ağın’ımız Sakin Şehir (CittaSlow) oluyor. Bütün süreçler tamamlandı, sadece nihai onayı bekliyoruz… Ticaret Odası Başkanımızla birlikte Türkiye’nin ilk sakin şehirlerinden Seferihisar’da incelemelerde bulunduk. Otantik caddeleri ve Sakin Şehir konseptini yerinde gördük...” diye kaydetti.