Sivrice ve beraberinde Elazığ’ın turizmine katkı sağlayacak olan Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak son haliyle görenleri üzüyor.

ZİPLİNE VE DEV SALINCAK KULLANILAMIYOR

Büyük umutlarla 2018 tarihinde ihalesi yapılan ve 2019 yılının sonunda da tüm aşamaları tamamlanan Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak kaderine terk edilmiş halde.

Türkiye'nin en uzun zipline hattının kurulduğu Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla güzel bir tesis hazırlandı ancak hazırlanan tesis kısa süre de bakımsızlığıyla gündeme gelmeye başladı.

Dev Salıncaktan geriye demir yığını; Zipline parkurundan ise geriye demir platformu kaldı. Zipline heyecanı için bölgeye gelen vatandaşlar herhangi bir görevlinin olmaması nedeniyle parkuru kullanamıyorlar.

“BİR ŞEYİ YAPIP BIRAKMAKTAN ZİYADE SÜREKLİLİK ÖNEMLİ”

Alanla ilgili açıklama yapan Sivrice İlçe Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “Alan oldukça güzel bir alan her zaman biz söylüyoruz, Elazığ’ın en güzel beldelerinden biri Sivrice ve Hazar Baba Dağı diyoruz. Hazar Baba Dağının eteklerindeyiz. Tesisler yapıldı kuruldu. Bu ilçe için güzel bir şey yapanlara da teşekkür ediyoruz. Ancak bir şeyi yapıp bırakmaktan ziyade süreklilik önemli. İşletmek önemli. Hazar Gölü ve Sivrice’nin kuş bakışı görüldüğü bir alan burası. Buraya çıktığınız zaman ilçenin güzelliğini daha iyi fark ediyorsunuz. İlçemizin kullanılamayan çok büyük değerleri vardır. Hafta sonları özellikle çok fazla vatandaşımız buraya geliyor. Ama sıkıntı onlara yeterince hizmet edemiyoruz. Hizmetleri biran önce sunmamız lazım” dedi.

“BELEDİYE OLARAK İŞLETMESİNE TALİBİZ”

Alanın daha iyi işletilebilmesi için Sivrice Belediyesi olarak işletmesine talip olduklarını açıklayan Sivrice Belediye Başkanı Gündoğan, “Buranın daha iyi işletilmesi için özellikle biz belediye olarak da işletmecilik konusunda işletmesine talibiz. Umarım çok daha büyütülüp, güzelleştirilip farklı bir konsept olarak da Elazığ halkına vatandaşlarımıza sunulur. Buranın işletmesi şuan köylere hizmet götürme birliğinde. Kaymakamlığa bağlı” ifadelerini kullandı.

“DAHA GÜZEL BİR HİZMET ALABİLECEKLERİ BİR DURUMA GETİRMEK LAZIM”

Güzel bir tesis kurulduğunu bayağı da emek sarf ediğini belirten Başkan Gündoğan “Zipline parkuru ile macera parkuru ile çardaklarıyla çok güzel bir alan. Daha alanın bir kısmı da duruyor. Bizler de burayı daha fazla büyütüp disiplinli bir şekilde işlevlik kazandırıp hem ilçe ekonomisine istihdam sağlamak açısından, insanlarımızın buraya geldikleri zaman temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, daha güzel bir hizmet alabilecekleri bir duruma getirmek lazım. Bunları yapabilmek için de özellikle işletmeciliğine talip olduğumuzu söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“ZİPLİNE PARKURU ŞUAN KULLANILMIYOR”

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “zipline parkuru şuan kullanılmıyor. Orada teknik eleman da gerekiyor kullanabilmek için. Şuan da aktif değil. Bura ilimizin güzellikleridir. Kullanılması gereken değerleridir. Bir boyuta kadar getirilmiş. Devamının da sağlanılması gerekiyor. Halkımızın hizmetine sunulması gerekiyor. Bu alanları insanlarımıza açmak hem ekonomik hem sosyal açıdan çok daha güzel olur” dedi.

VİDEO