Kovancılar Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü, Çakırkaş Millet Bahçesi’ne bin adet fidan dikti.

Fidan dikim törenine Kovancılar Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, AK Parti İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, MHP İlçe Başkanı Nihat Yıldız, Ziraat Odası İlçe Başkanı İzzet Demiral, Kovancılar İşadamları Derneği Başkanı Hanifi Bekirgil, kurum ilçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikimi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçede fidan dikimlerinin devam edeceğini kaydetti.

AKPINAR: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İKİ BİN ADET BADEM FİDANI DAHA EKMEYİ PLANLIYORUZ

Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “ Yapmış olduğumuz planlamada ilçemizin Kaymakamlığımız, Orman Bölge Müdürlüğümüz, siyasi partilerimizin ilçe başkanları, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, protokolümüz öğrencilerimiz ile birlikte yaklaşık bin adet fidanımızı toprak ile buluşturduk. Önümüzdeki günlerde yaklaşık kırk bin metrekare alanda iki bin adet badem fidanı daha ekmeyi planlıyoruz.” dedi.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise, dikilen fidanlarla millet bahçesinin daha yeşil bir alana dönüşeceğini söyledi.

ÇETİNER: İNSANLARIN GEÇİP UĞRAYABİLECEĞİ RUHEN VE BEDENEN DİNLENEBİLECEĞİ BİR ALAN

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “ Biz Elazığ Orman Müdürlüğü olarak bugün buraya bin tane badem yetersiz kaldığını ifade edince iki bin tane daha badem ilave ettik. Onları inşallah burada toprak hazırlığı yapılan sahaya dikeceğiz. Bunun yanı sıra çınar, akçaağaç, dişbudak, mavi servi, kara servi ve lavanta ile burası malum Elazığ- Bingöl karayolu üzerinde insanların geçip uğrayabileceği ruhen ve bedenen dinlenebileceği bir regülasyon amaçlı bir alan.” dedi.

Fidan dikimine katılan ilçe protokolü de, fidan dikiminde emeği geçenlere teşekkür ettiler.