Kent Konseyi Kültür, Turizm ve Sanat Çalışma Grubu mayıs ayı toplantısını Harput’ta gerçekleşti.

Harput’u gezen heyete, Elazığ Belediyesi KUDEB Başkanı Haluk Çakır, belediye tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kültür danışmanı araştırmacı yazar Sedat Çağlayan da üyelere, Harput’un tarihi ile ilgili bilgiler aktardı.

KUTEB Başkanı ve Çalışma Grubu Üyesi Haluk Çakır, belediyenin yaptığı çalışmalarla Harput’un yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi.

ÇAKIR: PROJELERİMİZİ ARKADAŞLARIMIZ İLE PAYLAŞTIK BİLGİLENDİRDİK

KUTEB Başkanı ve Çalışma Grubu Üyesi Haluk Çakır, “Cam seyir terasından KUTEB binamızdan efendime söyleyeyim Hoca Hasan hamamından belediye konuk evinden restorasyonu başlamak üzere olan Ahmet Bey camisinden onun üzerinde proje geliştirdiğimiz arazilerimizden ve daha diğer projelerimizi arkadaşlarımız ile paylaştık bilgilendirdik. Hapsine geldikleri için teşekkür ediyoruz çok sağ olun” dedi.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, amaçlarının Harput’un turizme kazandırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi olduğunu kaydetti.

SEPTİOĞLU: BİR PROJE ÜRETMEK ÖNEMLİ OLDUĞU KADAR BU PROJELERİN TAKİBİNİ YAPMAKTA ÖNEMLİ

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, “ amacımız Harput’umuzun Türkiye turizmi ve dünya turizmi içinde hak ettiği yere ulaşması için gerekenleri yapmak. Bir proje üretmek önemli olduğu kadar bu projelerin takibini yapmakta önemli. Elâzığ’ımızın Harput’umuzun sorunlarını tespit etmek kadar onlara çözüm önerilerinide üretmek gerekir. Biz bu amaçla yerinde gezerek katkılar sağlayabileceğimiz projelere neler yapabileceğimiz ya da nasıl tanıtımına yapımına yardımcı olabiliriz diye” ifadelerini kullandı.

Elazığ Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Yapıcı katılımcılara teşekkür etti.

YAPICI: ÇALIŞMA GRUBUMUZ OLARAK DÖRDÜNCÜ TOPLANTIMIZDA BU ŞEKİLDE SONLANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Elazığ Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Yapıcı, “ Çalışma grubumuz olarak dördüncü toplantımızda bu şekilde sonlandırmış olacağız. Katılan arkadaşlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.