Balakgazi Parkı üzerine inşa edilen cam seyir terası, sunacağı eşsiz görsel şölen ile Harput turizmine değer katacak.

Harput’ta hayata geçirilen Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi, 5 bin 800 m2’lik alanda hayata geçiriliyor.

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının devam ettiği sahada Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine ise ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunacak 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa ediliyor.

Havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları ile şekillenecek Balakgazi Parkı piknik alanı zemini bazalt ve Elazığ Krem Taşı ile kaplanırken, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında örülen taş duvar üzerine patlatma körpe taş kaplaması ile aydınlatma çalışmaları yapılacak.

DEMİRPOLAT: ÖNÜMÜZDEKİ AYIN SONUNDA BİTME AŞAMASINDA OLACAK

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, cam seyir terasının özelliği ile Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyerek, “Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na Elazığ adına ve biz Harputlular adına çok teşekkür ederiz. Türkiye’de bir ilk burada yapılıyor. Güzel bir cam seyir terası. 6 metre yola doğru çıkacak. Türkiye’de uzunluk olarak altı havuz komple ve 6 metre daha dışarı çıkacak. Bu uzunlukta Türkiye’de eşi benzeri yok. Bu anlamda Harput’a ve Elazığ’a hayırlı olsun. Önümüzdeki ayın 15’inde bitmesi gerekiyordu ama maalesef bu virüsten dolayı hayat bazı yerlerde durduğu gibi burada da yapan firma dışarından geldiği için gelip gitmede sıkıntı çekiyordu ister istemez. Önümüzdeki ayın sonunda inşallah bitme aşamasında olacak ve halkımıza güzel bir şekilde açılışını yapacağız” diye kaydetti.

DEMİRPOLAT: HARPUT ELAZIĞ’IN AYNASIDIR

Demirpolat, Harput’ta çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek, “Çardakları ile yürüyüş yolu ile çok güzel olacak. Vatandaşlarımız nefes alacak. Harput’un içi çok güzel oldu. Ulukent’e dönen yerden Harput’un girişine kadar çok güzel oldu. Sarahatun ve Kiliseye doğru bu bölgeler komple güzelleşti. Bizde hiç durmadık. Şahin Başkanımızın talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürümüzün gayreti ile çok güzel bir şey çıktı. Harput’a bakılırsa Elazığ’ın tamamına bakılmış olur. Harput Elazığ’ın aynasıdır. Harput’suz bir Elazığ düşünülemez. Bunaldığında ilk çıkacağın yer Harput olur. Harput’a ne kadar önem verilirse Elazığ halkı o kadar yüceltilmiş olur. Dışarıdan gelen misafirlerin yanında getirenlerin koltukları kabarır. Cam Seyir Terası Elazığ’a çok büyük bir katma değer katacaktır” diye ifade etti.

DEMİRPOLAT: BİTİNCE UNESCO’NUN KİLİDİNİ AÇIP İÇERİ GİRMEDE KATKI SAĞLAYACAK

Muhtar Demirpolat, Harput’un, UNESCO’nun kapısını cam seyir terası ile açacağını söyleyerek, “UNESCO’ya girmemiz için, bisiklet yolu ile 24 saat açık kafesi ile, çorbası ile, yürüyüş yolu ile buda eklenince daha güzel olacak. Vatandaşlarımız bunu görünce UNESCO yolunda devam ediyoruz. Bu bitince UNESCO’nun kilidini açıp içeri girmede katkı sağlayacak” açıklamalarında bulundu.