Camiler ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu, Keban’da bir program düzenledi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Federasyon yetkilileri ve cami dernek başkanları katıldı.

ŞİMŞEK: ÇOK BÜYÜK GAYRETLER SARF EDİLİYOR

Camiler Dernek Başkanı Ayhan Şimşek, “Bugün toplanma sebebimiz camiler haftası dolayısıyla bu seneki tema “cami ve hayat” ve şu anda camilerin işlevselliğini yürüten camilerin en iyi şekilde işlev görmesi için Allah’ın evlerinin hizmetkarı olan sizlerle beraber birlikte olmak gerçekten onur verici. Tabi bu camilerin inşaat sonrasında yürütüle bilmesi için çok büyük gayretler sarf ediliyor. Bunlar Allah rızası için yapılan karşılığında maddi bir karşılık olmadan manevi bir karşılık gözeterek yapılan hizmetler. Böylesi bir hizmet yürüttüğümüzden dolayı hepinize ne kadar teşekkür etsek azdır. Tabi bu işlerin zorluğunu sizler biliyorsunuz bu işlerin zorluğunu çekenler bilir rabim hepinizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA: CAMİLER İKİNCİ KAT, ÜÇÜNCÜ KAT OLMAMALI

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Toplumun STK temsilcilerinin ve özellikle cami ve Kuran kursu derneklerinin biz önemini biliyoruz. Özellikle şunu da ifade etmek isterim; özellikle camilerimiz yaşlıya, çocuğa, kadına hitap edecek, erişilebilir camiler olarak inşa edilmelidir. Camiler ikinci kat, üçüncü kat olmamalı. Camilerin yanından geçtiğimiz zaman önce marketleri sonra yukarı bakarsan camiyi görüyorsun. Bu halden çıkarılmalı. Yeni planlamalarda gençlerin, çocukların mutlaka ulaşacağı erişim olacağı, yaşlıların erişebileceği bir yer olması lazım. Bakıyorsunuz bastonlarla zor çıkıyor insanlar. Bunlardan kurtulalım. Bunu ben tüm derneklere ifade ediyorum. Ayrıca camilerimiz sade olsun. Camilerimizi çok boyaya, cilaya boğmayalım. Sade olsun. Hat’tı da erbabına yaptıralım. Hat sanatını da anlayana yaptıralım. Ben birçok camide görüyorum. Ya noktasını unutmuş ya işareti unutmuş ya çok anlam ifade etmeyen bazı şeyler konuluyor ona da dikkat edelim” şeklinde konuştu.

SARIKAYA: ELAZIĞ’DA CİDDİ DİYECEĞİM BİR SORUNLA BEN KARŞILAŞMADIM

Müftü Sarıkaya, “Camilerimiz; Allah razı olsun dernek başkanlarımız tarafından çok güzel bir şekilde yürütülüyor. Ben Elazığ’da dernek başkanı olup da anlaşamadığım, edemediğim herhangi bir dernek başkanı yok. Olmaz. Sadece dernek başkanımızın hizmeti camiyedir. Hocalarımız daima onların yanında olurlar. Yeter ki hocalarımızla diyaloğunu iyi tutsunlar. Hocalarımız da dernek başkanlarımızla iyi tutsunlar. Elazığ’da ciddi diyeceğim bir sorunla ben karşılaşmadım. Bundan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Zaten bu dernekler hayır için uğraşırlar. Bunlar maaş almazlar, para almazlar, ceplerinden para katarlar camileri yaparken, Kuran kursları yaparken. Dolayısıyla bizim derneklere söyleyeceğimiz şey Allah hepinizden razı olsun. Rabbim Teâlâ hepinizden razı olsun” dedi.

ŞİMŞEK: BU ORDU İNŞALLAH ÜMMETİN BEKLEDİĞİ ÜMMETİN DUA ETTİĞİ BİR ORDU

Cami Dernekleri ve Kuran Kurslar Başkan Yardımcısı Aydın Şimşek, “Rabbim ülkemizde şu esnada gerçekten de büyük bir sıkıntının yaşadığı zamanda da bu toplantının yapmamız gerçekten de çok önemli. Ordumuz seferde şu esnada. Suriye’de büyük bir savaş halinde. Ordumuzun muzafferi için ordumuzun oradaki zaferi için camilerimize çok büyük görevler düşüyor. Bizler camiler olarak mahallelerin her tarafında her köşesinde bir derneğiz. Elazığ’da en büyük STK kuruluşuyuz. Onun için ordumuza çok dua edelim. Bu ordu mazlumun ordusu zalimin korkulu rüyasıdır. Allah’ın izniyle bu ordu inşallah ümmetin beklediği ümmetin dua ettiği bir ordu olduğu için inşallah Allah’ın izniyle muzaffer geleceğine inancımız vardır” diye konuştu.