Cami ve Türbeler Ramazana Hazır

11 Ayın Sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Elazığ Belediyesi ekipleri, camileri ve türbeleri gül suyu ile yıkayarak ramazan ayına hazırladı.

Cami ve Türbeler Ramazana Hazır

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla camilerde genel temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ramazan ayı nedeniyle başta İzzetpaşa Camii, tarihi Harput mahallesinde bulunan Ulu Camii, Sara Hatun Camii, Arap Baba ile Fatih Ahmet Baba Türbeleri temizlendi.

Daha sonra camilerdeki halılar, halı yıkama makinelerinin içine konulan gül suyuyla yıkandı. Ardından ekipler, tüm ibadethanelere gül suyu sıktı.

SADAK: TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tüm camilerde temizlik çalışmalarının başladığını aktaran Belediye Temizlik İşleri Müdürü Tevfik Sadak, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyleyerek, “Ramazan ayını gelmesiyle bütün camilerimizde temizlik çalışmaları başlamış bulunmaktadır. İl evvela İzzetpaşa Camisi’nde temizlik çalışmamız başladı. Halı temizliği, WC’lerin temizliği ardından gül suyu ile temizlik devam ediyor. Bugün de tarihi Harput mahallemizde camilerimizle türbelerimizi temizlemiş durumdayız. Temizlik çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137