Çatalçeşme Mahallesinde 3 Bin 500 Konut İnşaat Edildi!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından konutların yapımı devam ediyor. Çatalçeşme Mahallesi’nde 3 bin 500 konut inşaat edildi. Mahallede yaklaşık olarak 15 bin kişinin yaşaması bekleniyor.

Çatalçeşme Mahallesinde 3 Bin 500 Konut İnşaat Edildi!

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ'da 20 binden fazla konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Kent merkezinde yapılan Çatalçeşme Mahallesi sınırlarında 3 bin 500 konut inşaat edildi.

Yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı ve ilçeyi andıran 3 bin 500 konutun kuralarının bir kısmı çekilerek, konutların anahtarları sahiplerine teslim edildi.

Kısa bir süre içerisinde kurası çekilmeyen diğer etaplar içinde kura çekileceği ve hak sahiplerinin belirlenerek anahtarlarının verileceği aktarıldı.

Konutlarını alan vatandaşlar ise yeni yeni yerleşmeye başladı.

BAĞLIOĞLU: ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN

Önceki evinin ağır hasar alarak yıkıldığını belirten Ramazan Bağlıoğlu, “Burada devletten TOKİ’den ev aldık. Yeniden buraya taşınacağız. 3. kattayım. Kira öder gibi daireyi ödeyeceğim. Ödeme henüz daha net belli olmadı. Onları kararlaştıracaklar. Devlette Allah zeval vermesin. Evimiz teslim etti. Kura çekimleri yapıldı. İnsanların başına böyle bir felaket daha gelmesin” dedi.

DÜZGÖREN: BAŞKASINA MİNNETTEN KURTULDUK

Evinden memnun olduğunu dile getiren Nazliye Düzgören, “Biz 2+1 kullanışsız olur dedik ama güzel yapmışlar. Ev sahiplerinin elinden de kurtulduk. Eski evde 2 kolon hasar görmüştü. Herkes taşındı ve bizde taşındık. Devletimizden Allah razı olsun. Evleri yaptı bize verdi. En azından kiradan kurtulduk. Başkasına minnetten kurtulduk. Burada kız kardeşim ve oğlum ile oturuyorum. Diğer oğlumda başka TOKİ evlerinde” diye konuştu.      

                                    

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 10:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
dur.shn
dur.shn - 3 yıl Önce

o bodrumları alın mezarınıza sokun

Yazıklar olsun
Yazıklar olsun - 3 yıl Önce

15 bin insanın yaşayacağı yer yazmışsınız etrafındaki arsalar da yapılaşma da büyük ihtimalle olacaktır ama yolu 2x2 yapılmış (standart 2 şeritten daha dar olacak şekilde) çok keskin virajlarla böyle vizyonsuz böyle öngörüsüzlük böyle düşük çaplılık başka bir şehirde olabilir mi ya . Bir araç park etse yolun kenarına 15 bin kişi tek şerit yola mahkum olacak. 3x3 yapsanız tek bir yolu olmaz dı demi dünyanın sonu olurdu. İtfaiye, büyük otobüs, kamyon gibi büyük araçların gitmediği ana giriş yolu yapmışlar. Yazık değil mi bu şehre. Sıfırdan 15 bin kişilik yer yapıyorsun yollarından büyük otobüs dönüp giremiyor içeriye . 2 metre daha geniş yapsanız koyamet mi kopardı.

Levent SERİNKAYA
Levent SERİNKAYA - 3 yıl Önce

Banada çatalçeşmede ev çıktı ancak eksik olan yerlere tamamlatamıyorum. işin yoksa usta kovala sahip yok muhatap yok. Herşe güllük gülistanlık hayırlı olsun.

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

İnşaat edildi ne demek Elazığsonhaber, yazdıktan sonra okuyup kontrol etmiyor musunuz?

Ahmet Turan
Ahmet Turan - 3 yıl Önce

Çamlar ve çimleri kurutmuşlar kurumuş çim ve çamları kuruduktan sonra suluyorlar göz boyama

SIRADAKİ HABER

banner137