Ankara’daki Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği ve Ankara’da bulunan Elazığlı derneklerin katkılarıyla Orcik Şenliği düzenlendi.

Çankaya ilçesinde iki yıl önce açılan Çaydaçıra Parkı’nda gerçekleştirilen şenliğe AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Elazığlı Derneklerin Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU KÜLTÜRÜN MENSUPLARI OLARAK HEP BİRLİKTEYİZ”

Elazığ Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, “Önemli bir kültüre sahip olan Elazığ aynı zamanda Anadolu’muzun dokusunun karış karış, ilme ilme, dokuyan bir özelliğe sahip. Birliği hedef alan bir kültür. Vatanda buluşmayı hedef alan bir kültür. Tarihimizde, kültürümüzde, inancımızda birlik olmayı gerektiren bir kültür. Bayrağımızın hür dalgalanmasına sevdalı olan bir kültür. İşte bu kültürün mensupları olarak hep birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

“ÖZLEMLERİNİ GERÇEKTEN BELLİ EDİYORLAR”

Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Öz, “Sizler için vakfımızın öncülüğünde Elazığ’ımızın çok kıymetli öküzgözü üzümü, köhnü ve kırmızı üzümlerini ayrıca bu siyah üzümden elde edilen orcik ve pestilini sizler için getirdik. Ankaralılar ve buradaki hemşerilerimiz geçen yıldan kalma öküzgözü üzümüne özlemlerini gerçekten belli ediyorlar. Kasa kasa tartmadan alıp götürmek istiyorlar. Parası ne ise verelim diyorlar. Hepinize bu beyanda üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖKÜZGÖZÜNÜN BULAMAÇLA BAŞLAYAN SERÜVENİNİ İZLEYECEKSİNİZ”

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “iki gün sürecek bu şenlikte üzümün yan ürünlerinden doğal ve lezzetli olan kış gecelerinin aranan bir yiyeceği olan orciğin, üzümün sıkılarak şıra haline getirilmesi sonucu elde edilen bulamaçla başlayan serüvenini izleyeceksiniz. İki gün boyunca sadece orcikle tanışmayacaksınız, kentin bir marka değeri olan öküzgözü üzümünün yanı sıra bu şehrin önemli bir lezzeti olan peynirli ekmekle de sizleri buluşturacağız” dedi.

“ELAZIĞ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Elazığ’ımızın çok kadim bir kültürü var. Çok derin, çok güzel bir kültürü var. Burada biraz önce Üretici Kooperatif Başkanımız orcikten bahsetti. Doğru, orciğimiz çok önemli, öküzgözü üzümümüzden bahsetti; dünya çapında, doğru. Daha bizim gırnatamız var, kültürümüz var, sazlarımız var, sözlerimiz var, Elazığ kültürü çok güzel bir kültür. Biz de Çankaya’da o Elazığ kültürümüzü yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bu etkinliğe emek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çankaya Belediyesi olarak zaten vakfımızla beraber el ele omuz omuza Elazığ’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ELAZIĞ DIŞINDA ELAZIĞ’I YAŞATMA MÜCADELESİNİ ÇOK ANLAMLI BULUYORUM”

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Çankaya Belediye Başkanımıza, hemşerimize bu hassasiyetinden dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum. Elazığ’a, Elazığlıya yakışan bir konumda ve yakışan bir park olmuş. İnşallah bundan sonraki etkinlikler daha güzel bir şekilde, daha organize bir şekilde hem bizim hem Sayın Çankaya Belediye Başkanımızın desteğiyle çok daha güzel etkinlikler olacaktır diye düşünüyorum. Bu yıl ilkini yapıyor Sayın Başkanım. Fevkalade güzel, çok güzel bir etkinlik olmuş. Elazığ dışında Elazığ’ı yaşatma mücadelesini çok anlamlı buluyorum. İnşallah aynısını Elazığ tanıtım günleri şeklinde 4-5-6 Ekim’de İstanbul Yenikapı’da yine Elazığlı derneklerimizle, ELFED’le birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Ben bu vesile ile bütün hemşerilerimizi de oraya davet etmek istiyorum” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar ise orcik ve peynirli ekmeği oldukça beğendiklerini söylediler.

VİDEO: