Cazibe merkezi seçilen şehirler arasında Elazığ’da yer almış, hatta Elazığ ve Malatya şehirleri komşu şehirlerin merkezi ilan edilmişti.

İşte bu açıklama Elazığ’da büyük heyecan uyandırmıştı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu başta olmak üzere il yöneticileri Elazığ’ın hak ettiği yatırımı almak için hemen kolları sıvamış ve çalışmalara başlamışlardı.

Önce Elazığ’da ardından İstanbul ve Ankara’da toplantılar gerçekleştirilmiş, yapılan toplantılarda Elazığ’ın cazibesi işadamlarına anlatılmıştı.

İl dışında gerçekleştirilen toplantılara Elazığ’daki il yöneticilerinin tam kadro katılması şehir adına artı olmuş, yatırım yapacaklara da büyük güven vermişti.

İl yöneticileri bu çalışmalarını sürdürürken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’da bizzat Elazığ’a gelmiş ve Elazığ’da gerçekleştirilen toplantı da cazibe merkezi programının içeriğini anlatmıştı.

Bir yandan çalışmalar İmajbet sürerken diğer taraftan da Elazığ’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılar Fırat Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisine ve Kalkınma Bankasına başvurularını gerçekleştirmişlerdi.

Cazibe merkezi programının 1. Başvuru dönemi 27 Şubat tarihinde tamamlandı. Peki Elazığ’daki başvuru sayısı nasıl oldu.

Konuyla ilgili Fırat Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Vahap Yoğunlu, ayrıntılı bilgi verdi…

Elazığ’da cazibe merkezi imkanlarından faydalanarak yatırım yapmak isteyen ve bu noktada Fırat Kalkınma Ajansına başvuru da bulunan kişi sayısı belli oldu.

Fırat Kalkınma Ajansının Yatırım Destek Ofisine 134 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yatırım tutarı ise yaklaşık 2.4 Milyar TL’ye tekabül etti. Yatırımlarda çalışacak kişi sayısı da 11 bin kişiyi buldu.

Elazığ’da yatırımcılar en çok Yapı Malzeme – Gıda – Tekstil – Mobilya – Ambalaj ve Plastik sektörlerine başvuruda bulundular.

Elazığ’daki başvurular ile komşu şehirleri karşılaştırdığımız zaman;

Malatya’daki başvuru sayısının Elazığ’dan biraz daha fazla olduğu, Tunceli ve Bingöl’deki başvuru sayısının ise Elazığ’dan daha az olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yapılan 134 başvurunun değerlendirme süreci başladı. Gerçekleştirilecek incelemelerin ardından en fazla 4 ay içerisinde sonucun açıklanması bekleniyor.

Bu noktada geçtiğimiz gün açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise “Bu proje çok benimsendi. 23 ilin 23’ünde de ciddi yatırım talepleri var. Toplam yatırım tutarı 60 milyara yaklaştı. Bizim tahminlerimizin de çok üzerine çıktı. İstihdam miktarı 200 bine yaklaştı. İnşallah bunları kısa süre içerisinde başlatacağız. Seçici olacağız tabi. Burada gerçek yatırımcı ile çantacıları birbirinden ayırmamız lazım. Arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Kısa sürede hemen yatırımlar başlayacak” demişti.