ÇEMATEM Servisi Tanıtıldı

Elazığ’da ÇEMATEM servisi tanıtıldı.

ÇEMATEM Servisi Tanıtıldı

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) servisinin tanıtımı yapıldı. 

Türkiye’de 5’incisi açılan ÇEMATEM servisinin tanıtım toplantısı Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yerleşkesinde yapıldı. 18 yaş altındaki madde bağımlısı çocuklara hizmet vermek ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek amacıyla açılan merkez, 1 engelli, 2 detoks, 10 servis yatağı ve çocuk ergen polikliniğiyle çeşitli faaliyetler çerçevesinde madde bağımlısı çocuklara hizmet veriyor.

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 18 ile hizmet verdiğini aktaran Başhekim Doktor Sema Baykara “Hastanemiz bünyesinde, AMATEM servisi, adli ve mahkum servisleri gibi spesifik birimler yer almaktadır. Bunlara 27 Mart tarihide ÇEMATEM servisimiz de eklendi. ÇEMATEM hastanemiz bünyesinde Türkiye’nin 5’inci servisi olarak açıldı. Daha önce İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır illerinde açılmış olan ÇEMATEM servislerinin Elazığ’da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılması bölge halkına hizmet vermek bakımından önemli bir yer tutmaktadır” diye konuştu.

Hastane bünyesinde açılan ÇEMATEM servisinin önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Çocuk ve Ergen Anabilim Dalı Doktoru Gökçen Güler “ Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde madde bağımlılığı özellikle gençlerimizde sıkla arttı. Bunun nedeni arkadaş baskısı, sosyal kabul görme, bir gruba ait olma isteği, kaygı ve depresyon gibi durumlardan kurtulma gibi eğilimlerdir. Hastane olarak amacımız psikoterapiler, danışmanlık hizmetleri, eğitimler, el sanatları, sportif faaliyetler gerçekleştirerek gençlerimizi bu durumlardan kurtarmak ve topluma faydalı bireyler haline getirebilmektir. ÇEMATEM polikliniğimiz aynı zamanda çocuk ve ergen polikliniği olarak da hizmet vermektedir. Çocuk gelişim birimimizle birlikte dikkat eksikliği, aktivite bozukluğu, otizm, kaygı bozuklukları, öğrenme bozuklukları gibi konularda da aile ve çocuklarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137