Suriyeli Kurra Şeyh Abdulaziz, Kurra Hafız Mehmet Salih Tanrıant, Kurra Hafız Zülfi Üçer tarafından Cemil Efendi Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi.

Haydar baba Hizmet Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Mehmet Feyzi Evliyaoğlu, cami ve mescitlerin maddi ve manevi imarlarının önemine değinerek “ İlim ve irfan yuvası olsun diye gayret sarf ettiğimiz bu mekanda bizleri bir araya getiren Rabbime sonsuz şükranlar olsun. Böyle mescitleri inşa edip Müslümanların ibadet etmelerine imlan sağlayan bütün kardeşlerimizden Rabbim razı olsun. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor; İmam Kuşeyri “ibadet yerleri olan mescitler imar etmek ancak beşeri vatanları viran eyledikten sonra mümkün olabilir” Cemil efendiden Rabbim razı olsun, makamı Ali olsun. Külliyemizin temelinin atıldığı ilk günden itibaren maddi ve manevi olarak hep yanımızda olan inşaat komisyonumuzun değerli üyeler; Sofi Mehmet Yıldırım, Hasan Sugözü ile Yusuf Sugözü, Nazmi Uğur ile Zeki Uğur kardeşlerimden Rabbim ebediyen razı olsun” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİ POTANSİYELİMİZ VAR”

Mehmet Feyzi Evliyaoğlu dernek üyelerine ve Yönetim Kurulu başkanına teşekkür ederek “Arsamızın bir kısmını bağışlayandan, projemizi çizen mimarımıza kadar, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Elhamdulillah öğrenci potansiyelimiz var, alimlerimiz de var Rabbim sayılarını arttırsın. Hayır sahiplerimizin hayırları da devam ederse Allah’ın izniyle yarınlarımızı aydınlatacak, vatanımıza ve milletimize sahip çıkacak güzel nesiller yetişecek” şeklinde konuştu.

“YEDİDEN YETMİŞE BÜTÜN İNSANLARIMIZ İÇİN BİR İLİM VE İRFAN YUVASI OLMALI”

Külliyenin genel özellikleri hakkında bilgiler veren “Mehmet Feyzi Evliyaoğlu “Külliyemiz 820 metrekare üzerine inşa edilmiş, 6 kat ve 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. Bodrum, aş evi ve konferans salonu, zemin kat, 500 metrekare Evliya Mescidi, 150 metrekare kermes ve külliyenin girişi. Çekme kat 300 metrekare idari katımız, 1. Katı 820 metrekare dershane, 2. Katı 820 metrekare yatakhane, yatakhane ve çamaşırhane. Hedefimiz, bu külliyenin yediden yetmişe bütün insanlarımız için bir ilim ve irfan yuvası olmasıdır. Özellikle, hafızlığını bitirmiş, imam hatip orta okul öğrencilerini alıp burada ilmiyle amil, Allah’ın kitabı ve Peygamberin sünneti çerçevesinde, tasavvufi terbiye ile yetişmiş, memleketimize ve milletimize gerçekten yararlı olacak gençler yetiştirmek istiyoruz. Bir alim şöyle der; “üç gücü birleştirmeden dinimize layıkıyla hizmet edemez, insanlığın yolunu aydınlatamayız. Bunlar; İlim yoluna giren gençlerin beyin gücü, alimlerin ilim gücü, fedakar ve dinar zenginlerimizin para gücü” dedi.

Daha sonra Suriyeli Kurra Şeyh Abdulaziz,Kurra Hafız Mehmet Salih Tanrıant ve Kurra Hafız Zülfi Üçer tarafından Kur’an okundu ve ilahiler söylendi.