Kütüphanesi Okul Kalmasın Projesi Kapsamında Cemil Meriç Fen Lisesi’ne yaptırılan kütüphanenin ve matematik atölyesinin açılışı gerçekleştirildi

Açılışa AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şube Müdürleri, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, kamu kurum müdürleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferdane Oğuzöncül, kadın hekimler eğitime destek vakfının çalışmalarından bahsederek, okulun matematik atölyesine de katkı sağladıklarını söyledi.

OĞUZÖNCÜL: YURT DIŞINA DAHİ KADIN HEKİMLER VAKFA YARDIMDA BULUNMAKTADIRLAR

Oğuzöncül ,“KAHEV Elazığ il temsilcilerinden biri olarak KAHEV yani Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı bu okulun matematik atölyesine yardımda bulunmuşlardır. Biz kadın hekimler eğitime önem verdiğimiz için ve gençlerimizin eğitimini desteklemek amacıyla Türkiye’nin her ilinden beraber çalışarak burs ihtiyacı olan öğrencilere takviye etmek, atölyeler yapmak, kütüphaneler yapmak, okulun binalarını kadın hekimler kendi elleriyle boyayarak yapmışlardır. Hatta öyle büyüdük ki yurt dışına dahi kadın hekimler vakfa yardımda bulunmaktadırlar” dedi. 

Cemil Meriç Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Erdoğdu, okulun fiziki olarak yenilendiğini kaydetti.

ERDOĞDU: KAFE ORTAMINI ANDIRAN YAPISIYLA ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE

Erdoğdu, “Açılışa gelen davetlilerimiz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okulumuz fiziki olarak yenilendi. Bu yenilenen birimler içerisinde okulumuzun kütüphanesi de bulunmakta. Kütüphanemiz öğrencilerin yararlanabileceği ve bu günün gençlerine hitap edecek şekilde dizayn edildi. Bir kafe ortamını andıran yapısıyla öğrencilerimizin hizmetinde. Aynı zamanda fiziki anlamda bu güçlendirme ve yenilendirmenin ardından kitap içerikleri bakımından da  öğrencilerimizin yeni yayınlarla buluşacağı, yeni yazarları ve kendi medeniyetimize ait yazarları bulup, onlarla buluşup, okuyabilecekleri bir ortam hazırladık” dedi.