Çemişgezek Kaymakamlığı, Urartu Mağaralarına Köprü ve Yol Çalışması Başlattı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Kaymakamı Mehmet Güder’in, ilçede bulunan ve ulaşım sorunu olan tarihi Urartu Mağaralarının turizme kazandırılması için hazırladığı proje kapsamında yol, köprü ve diğer düzenleme çalışmaları başlatıldı

Çemişgezek Kaymakamlığı, Urartu Mağaralarına Köprü ve Yol Çalışması Başlattı

Çemişgezek ilçesindeki Urartular dönemine ait Derviş Hücreleri (İn delikleri) projedeki yeni adıyla da Urartu Mağaralarının turizme açılması için ilçe Kaymakamı Mehmet Güder tarafından proje çalışması başlatıldı. Projenin onaylanmasının ardından yüklenici firma tarafından orijinal dokuya zarar vermeden köprü, yürüyüş yolu ve düzenleme çalışmalarına başlandı

Bakımsız ve ulaşımı her geçen gün hayati açıdan daha çok risk taşıyan tarihi mağaralar, ulaşımın daha kolaylaştırılması amacıyla Tağar çayı üzerine yapılacak olan asma köprü, yürüyüş yolu, dekoratif aydınlatma, iç ve dış düzenlemelerle birlikte tamamlanarak turizme kazandırılacak.

Tarih, doğa ve kültür üçlemesiyle bütünleşen ilçenin, çalışma tamamlandıktan sonra bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini belirten Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, Binlerce yıllık tarihi eseri turizme kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

GÜDER: ÇALIŞMAMIZI BAŞLATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Kaymakam Güder, “Çemişgezek ilçemizde göreve başladığımız ilk günden itibaren, ilçemizin tarihiyle adeta özdeşleşen, halk arasında “İn Delikleri” olarak bilinen Urartular döneminde insan eliyle kayaların oyulmasıyla yapılan Urartu Mağaralarının ulaşıma, erişime ve bakıma kavuşması için “Urartu Mağaraları Turizme Açılıyor” projemizi Çemişgezek Kaymakamlığı olarak yoğun bir çabayla hazırlayıp Fırat Kalkınma Ajansına teslim ettik.  Onaylanan projemizin gerekli bütün mevzuatlarını çözerek yüklenici firmaya teslim ettik. Çalışmamızı çok şükür başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.İnşaat sürecimizde kesinlikle doğal ve tarihi dokuya en ufak bir zarar verilmeden,  ahşap konstrüksiyon imalatıyla, asma köprümüz, korkuluklu yürüyüş yollarımız, ve özel aydınlatma imalatlarımız inşallah en kısa zamanda hayata geçirilecektir.  Projemiz tamamlandıktan sonra inşallah yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçilerimize tarihi Urartu Mağaralarımızı gönül rahatlığıyla gezdireceğiz. Turizm projemizin hayata geçirilmesinde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, projemizin en başından itibaren destekleriyle her zaman yanımızda olan Tunceli Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Abdulvahap Yoğunlu’ya, Fırat Kalkınma Ajansının diğer değerli yönetim kurulu üyelerine, Proje ekibinde yer alan değerli mühendis, uzman ve kamu personeli arkadaşlara yürekten şükranlarımı sunuyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığ son haber mi? Tunceli mi?
Elazığ son haber mi? Tunceli mi? - 3 yıl Önce

Elazığ son haber mi yoksa tunceli son haber mi?

Yok
Yok - 3 yıl Önce

Çemişgezek son haber

süper mario
süper mario - 3 yıl Önce

bize ne tunceli haberlerinden...

SIRADAKİ HABER

banner137