Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Genel Müdürlüğün başlattığı ve Elazığ’da da uygulanan projeleri Kanal Fırat'a anlattı.

ÇETİNER: NİSAN VE EYLÜL AYLARINDA MÜRACAAT EDİLİYOR

Çetiner, “Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu, hazine arazileri, ormanlık araziler bir de sahipli araziler de ceviz ve badem özel ağaçlandırmalarına ağırlık veriyoruz. Ormanlık arazileri Nisan ve Eylül aylarında müracaat ediliyor. Müracaat ise e devlet üzerinden yapılıyor. Kurum görüşleri alındıktan sonra her hangi bir sıkıntı yoksa proje hemen hayata geçiriliyor. Bozuk olana ormanlık sahalarda bir kapalılık oluşmamızsa 49 yıllığına Orman köylüsü alıp, toprağın işlemesini yapıyor. Tel çekiyor, damlama- sulama sistemini, fidanlarını dikiyor. 3 yıl da bakımını yapıyor. Köy nüfusuna kayıtlıysa ve o köyde ikamet ediyorsa %65’i hibe olması. Yani tek şartı köyde ikamet etmesi” dedi.

ÇETİNER: OR-KÖY KREDİLERİNDEN FAYDALANABİLİYORLAR

Bölge Müdürü Çetiner, “Özel ağaçlandırma kapsamında ceviz ve badem ile iştigal edecek olanlar 5 yıl sonra bir çok devlet memurundan daha zengin olacaklar. Orman içi köylerimiz olduğu gibi Orman kenarı yerlerimizde var. Bu alanlar Orman kanunun bazı önceliklerinden dolayı öncelikli duruma geliyorlar. OR-Köy kredilerinden faydalanabiliyorlar. Oradaki Ağaçlandırma, Erozyon kontrolü veya Orman kesimlerinde o köylüler öncelikli olarak faydalanacaklar” diye konuştu.