23 Nisan tarihinde “Daha yeşil bir Türkiye için fidanlarımızı toprakla buluşturuyor, geleceğe nefes oluyoruz” kampanyasına Elazığlılar sahip çıktı ve kısa sürede 85 bin 165 fidanı sahiplendi.

ÇETİNER: ELAZIĞLI VATANDAŞLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTILAR

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında başlatmış olduğu bugün fidan yarın nefes geleceğe nefes kampanyasını 11.11.2019 yılında 11 milyonla ilkini Elazığ’da başlattık. Geçen yılda ikincisini gerçekleştirdik. Hakikatten Elazığ her ikisinde de pandemiye rağmen üzerine düşeni, yakışanını yaptı. Bu anlamda ben aziz şehrin aziz insanlarına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇETİNER: ELAZIĞ TÜRKİYE’DE FİDAN SAHİPLENMEDE BİRİNCİ SIRADA

Salih Çetiner, “Bu yılda inşallah yine geleceğe nefes konusunda 11 Kasım’a kadar fidan sahiplenme kampanyası başlatılacak. Ancak bu yıl şöyle bir şey daha oldu. Tüm Türkiye’de 81 ilde 23 Nisan bayramı münasebetiyle sayın bakanımızın her ilin öğrenci sayısına göre bir fidan sahiplenme geleceğe nefes olma minik eller haydi fidan dikmeye, geleceğe nefes olma kampanyasını başlattılar. Çok kısa bir süre içerisinde Elazığ; Elazığ’ın insanları çocukları ile çocuklarına fidan, orman, ağaç sevgisini vermek amaçlı bir proje, farkındalığı yaratmak, fidanı sahiplenme olayı bunu başarıyla bir şekilde gerçekleştirdiler ve şu an Elazığ 85 bin 160 adet bin fidanı sahiplendi. Türkiye haritasında Elazığ koyu renkli yeşil ve bir ağacı dikmiş görevini ifa etmiş anlamında birinci sırayı kaptı” şeklinde konuştu.

ÇETİNER: FIRAT ÜNİVERSİTESİ’Nİ AĞAÇLANDIRACAĞIZ

Bölge Müdürü Çetiner, “Fırat Üniversitesi ile de bizim bir protokolümüz var. İkinci üniversitenin yeri; Harput Üniversitesi’nin olma ihtimali yüksek. Onun kampüsünde 2021’in üçüncüsü olan ağaçlandırma kampanyasını, seferberliğini, etkinliğini tüm Elazığlılar başta sayın valimiz ve kurum amirleri, STK’larında, basının da rehavet ettiği bir konu. Onların da katılımıyla şu an biz bir protokol yaptık. Nasip olursa bir o gün bu etkinliğimizi orada ifa edeceğiz” dedi.