Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Kalkınma Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Elazığ’a geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen ile birlikte Elazığspor Tesisleri yanında çalışmaları süren konteynır kentte incelemelerde bulundu.

Cevdet Yılmaz, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

YILMAZ: GELECEK SENE ÇOK DAHA FARKLI BİR ELAZIĞ OLUŞMUŞ OLACAK

Daha sonra Kanal Fırat’a açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cenap-ı Allah bir daha böyle afetler göstermesin diyoruz. Vefat edenlere Cenap-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz. Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün kurumlarımız, bakanlarımız buradaydılar. Birkaç saat içinde bakanlarımız ulaştı. Bizde ertesi gün sabah hemen buradaydık. Gerçekten yapılabilecek her şey yapılıyor. Büyük bir fedakarlıkla yapılıyor. Özellikle arama kurtarmada yapılanları hiçbir zaman unutamayız. Gerçekten büyük fedakarlıkla AFAD olsun, diğer UMKE olsun, jandarmamız, polisimiz, bütün kurumlarımız aslında çok fedakarca çalışmalar yaptılar. O acil müdahaleler yapıldı. Şimdi artık yaraları sarma zamanı. Dolayısıyla daha kalıcı bir çözüm açısından yıkılması gereken binalar yıkılıyor. Tespitler aşağı yukarı tamamlandı. İlk etabı bitti. Dolayısıyla hızlı bir şekilde bu kalıcı konutların yapımına başlanacak. İnşallah gelecek sene çok daha farklı bir Elazığ oluşmuş olacak. Biz bunu geçmişte yaşadık. Bingöl’de yaşadık Van’da yaşadık. Dolayısıyla bir süre sonra aslında eskisinden de daha iyi bir noktaya geldiğini gördük bütün bu şehirlerimizin. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten bizzat geldi depremin ertesi günü. Yerinde incelemeler yaptı ve talimatlar verdi. Yapılması gerekenler noktasında bütün kurumlarımıza temel talimatlarını vermiş oldu” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BUNLARIN YENİLENMESİ BİR ANLAMDA ELAZIĞ’IN BÜNYESİNİN GÜÇLENMESİ ANLAMINA GELİYOR

Tüm Elazığlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Henüz tamamlanmadı ama kısa bir sürede inşallah tamamlanacak. Sadece burada 5-6 bin insanımızın konaklaması mümkün olacak. Kış şartlarını görüyoruz. Bu şartlarda o eski çadır sistemiyle çözüm üretmek mümkün değil zor. Dolayısıyla bu konteynırlar bu geçici süre içinde inşallah insanımıza belli bir çözüm üretmiş olacaklar. Ama esas kalıcı çözüm tabi yeni konutların yapılmasıyla olacak. Ben inanıyorum ki bu konutların yapılmasıyla Elazığ bünyesini güçlendirmiş olacak. Gelecekte Allah korusun yeni bir takım depremler, yeni bir takım hadiseler oluştuğu zaman çok daha hazırlıklı hale gelmiş olacak. Bu yaşananlar aynı zamanda bir farkındalık oluşturuyor. Hem insanımızda hem kamu kurumlarında. Tabi bu son yıllarda yapılan yapılar çok daha farklı. Yeni yönetmeliklere göre yapılan yapılar ama işte 40 yıl önce 50 yıl önce yapılmış yapılar var. Bunların yenilenmesi bir anlamda Elazığ’ın bünyesinin güçlenmesi anlamına geliyor. Tekrar geçmiş olsun diyoruz. Elazığ’ımıza, insanlarımıza, Malatya’mıza tabi geçmiş olsun diyoruz. Sayın bakanlarımız başta olmak üzere 15 gündür bakanlarımız buradan hiç ayrılmadılar. İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sağlık Bakanımız, diğer bakanlarımızda kendi görev alanlarıyla ilgili gelip gittiler. Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz hakikatten il teşkilatımız zaten gece gündüz sahada. Dolayısıyla bütün bu arkadaşlarımıza ben yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Tabi AFAD, Kızılay, UMKE, jandarma, polis… bütün kurumlarımız seferber oldular” şeklinde konuştu.