Adalet Bakanlığı bünyesindeki çeşitli birimlerde, görev değişiklikleri gerçekleşti.

Resmi Gazetede yayımlanan kararnameyle değişiklikler yürürlüğe girdi.

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç görevinden alındı ve yerine Elazığlı hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım’ın ataması yapıldı.

ENİS YAVUZ YILDIRIM KİMDİR?

Enis Yavuz Yıldırım’ın Ceza ve tevkif evleri genel müdürü olmasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önemli payı bulunuyor.   2013-2017 yılları arasında Adalet bakanlığı görevinde bulunan Bozdağ ve yakın çalışma arkadaşı Ceza ve tevkif evleri genel müdürü Enis Yavuz Yıldırım, 17-25 Aralık ve Kobani olayları ile 15 Temmuz sürecindeki karakterli Milli duruşlarıyla takdir toplamışlardı.

Bekir Bozdağ’ın yeniden Adalet bakanı olmasıyla eski ekibiyle özellikle de “Elazığlı” karakterini de öne çıkartan Yıldırım’a önem vermesi; bakan Bozdağ’ın aynı zamanda Elazığ’a verdiği önemi de ortaya koyuyor. 
Bu nedenle geçmişte görev yaptığı Ceza ve Tevkifevleri genel müdürlüğünde Başarılı çalışmalara imza atan Enis Yavuz Yıldırım’ın tekrar bu göreve getirilmesi de Yıldırım’ın ve ekibinin o dönemdeki başarısını ortaya koyuyor. 
Ceza ve tevkif evleri genel müdürlüğüne getirilen Enis Yavuz Yıldırım, ilk kez CTE tarihinde 2. kez göreve getirilen kişi olarak da dikkat çekiyor. 
Enis Yavuz Yıldırım’ın geçmiş dönemde CTE genel müdürüyken Elazığ Ceza ve infaz kurumları kampüsünün yapılması, yaklaşık 4 bin İnfaz koruma memurunun Elazığ’da istihdam edilmiş olması, iş yurtları fuarlarının Elazığ’a getirilmiş olması, Adli hizmetlerin geliştirilmesinde bakanlıktaki gücünü kullanması da geçmişteki başarılı hizmetlerinden sadece bir kaçı… 
Medya grubumuz olarak Elazığ’a ve ülkemize yaptığı başarılı çalışmaları bıraktığı yerden devam ettirerek sağlayacağı katkılarda da yine hemşehrimiz Enis Yavuz Yıldırım’ın imzasının olacağı inancıyla, Ceza ve Tevkif evleri genel müdürlüğü görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.