Elazığ uçak sefer saatlerine tepki gösteren Doğru Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı Cezmi Orkun, mevcut gündüz seferlerinin yapılmamasının hiçbir gerekçesi olmadığını söyledi.

Doğru Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun’un açıklamaları şöyle;

“02.Ağustos.2021 günü THY ANADOLU JET’in saat 24.00 uçağı ile Elazığ’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’na geldim. Uçağın 50 dakika rötarlı olması nedeniyle Elazığ hava meydanına ertesi gün 02.07’de indim. Daha önceki zamanlarda saat 16.oo da Ankara-Elazığ ve 17.50 de Elazığ-Ankara uçak seferleri yanında yine bugün olduğu gibi gidiş gece 24.00 Ankara-Elazığ, dönüş 05.55 Elazığ-Ankara olmak üzere ankara merkezli 2 gidiş, 2 dönüş seferleri yapılırken günümüzde uçuş saatlerinin sadece gece yarısı ve sabahın ilk saatlerine alınmasıyla vatandaşlarımız ciddi ulaşım sıkıntıları yaşamaktadır.

“SEYAHATLERİNİN ZULME DÖNÜŞMESİNE SEBEP OLMAKTADIR”

Komşu ilimiz Malatya için uygulanan uçuşlarda da aynı durum söz konusudur. Elazığ’a ve Malatya’ya inen yolcular arasında köylerine gitmek zorunda olanlar ile küçük çocuklu aileler ve hasta vatandaşlarımızın uçağa yetişebilmek için sabahın 3’ünde uyanarak hava meydanına gelmesi adeta bu seyahatlerinin zulme dönüşmesine sebep olmaktadır. Bu uygulamanın gerekçesini anlayabilmiş değilim. Çünkü;

-Yolcu yok denilemez insanlar yer bulamadıkları için ayrı bir sıkıntı yaşamaktadır.

-Yurt dışı aktarmalı yolcuların bu uçaklara transferi nedeniyle gece seferleri gerekli deniyorsa o zaten mevcut gündüz seferlerinin yapılmamasının gerekçesi olamaz.

“VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMENİZİ BEKLEMEKTEYİM”

Değerli vatandaşlar, “başlar ayak ayaklar baş olunca” bu plansız uygulamalara şaşmamak gerekir. Birilerinin bu durumu izah etmesi gerekmez mi? Hadi bakalım değerli yöneticiler!, vatandaşlarımızı bilgilendirmenizi beklemekteyim”