CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği milletvekili heyeti, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda halkı bilgilendirecek, pancar eken çiftçiye ve Şeker-İşçilere destek olacak, Nişasta Bazlı Şekerin insan sağlığına zararlarını anlatacak.

Ankara'dan yola çıkan heyet 5 gün süreyle Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Van- Erciş, Muş ve Elazığ'da olacak.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA DOLAŞIYORLAR”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat talimatları doğrultusunda, görevlendirmeleri neticesinde başta Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağbaba ve kendisi ile beraber 12-15 kişilik bir ekipten, gruptan oluşan milletvekillerimiz özelleştirilen bu şeker fabrikası sıkıntılarına karşı halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla  bununla beraber ülkenin diğer gündemini ve taşeron işçilerin sorunlarını ve çiftinin sorunlarını, işçinin sorunlarını, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ülkemizin muhterip bölgelerini dolaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ŞEKER FABRİKASINA DOĞRU HAREKET EDECEĞİZ”

Kaplan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat talimatları doğrultusunda, görevlendirmeleri neticesinde başta Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağbaba ve kendisi ile beraber 12-15 kişilik bir ekipten, gruptan oluşan milletvekillerimiz özelleştirilen bu şeker fabrikası sıkıntılarına karşı halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla  bununla beraber ülkenin diğer gündemini ve taşeron işçilerin sorunlarını ve çiftinin sorunlarını, işçinin sorunlarını, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ülkemizin muhterip bölgelerini dolaşıyorlar. Batı ve Orta Anadolu Bölgelerinin şehirlerini dolaştılar. İki, üç günde Erzurum, Erzincan, Muş ve bu bölgeleri, bugün Batman, Tatvan ve Bingöl bölgelerini ve şehirlerimizi ziyaret ederek Elazığ’a geleceklerdir. Perşembe günü yine aynı maksatla Elazığ’da halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu özelleştirmelerle ilgili politikasını vatandaşlara aktarmak amacıyla geniş kapsamlı bütün vatandaşlarımızın katılımıyla çiftçilerin ve bu konuda gelir elde eden traktör sahipleri, tarla sahipleri, orada çalışan şeker pancarı eken çalışan kadınlarımız, beylerimiz, gençlerimiz bunları da ilgilendiren bir sorun olduğu için. Perşembe günü Elazığ Şeker Fabrikası önünde geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağız. Elazığlı hemşerilerimizi Perşembe günü saat 12:00’da Elazığ Şeker Fabrikası önünde basın açıklamamıza katılmaları hususunda davet ediyorum. Araçları olanlar kendi imkanlarıyla gidebilirler, olmayanlar ise partimizin temin edeceği araçlarla il binamızın önünde saat 11:00’dan itibaren Elazığ Şeker fabrikasına doğru hareket edeceğiz. Onun için tüm vatandaşlarımızın, tüm sivil toplum örgütlerimizin, siyasi partilerimizin bu konuda hassasiyet göstereceğini temenni ediyoruz. Çünkü şeker fabrikaları vatandır söylemiyle yola çıkarsak vatanımızı sattırmayacağız, toprağımızı, sanayimizi sattırmayacağız. Hele ki yanlış bir şekilde yapılan bu özelleştirmeye karşı çıkmak için tüm yurttaşlarımızı, siyasi ayrıcalık yapmadan herkesi destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.