81 ilde gerçekleştirilen “OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz” eylemi Elazığ’da da Feyzi Çakmak Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Oturma eylemine CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KAPLAN: OHAL’E DERHAL SON VERİLMELİ

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan konuşmasında, “CHP Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı OHAL değil Demokrasi istiyoruz basın açıklaması yapıyoruz. Bu maksatla biz de Elazığ’da bu açıklamayı yapıyoruz. 16 Nisan referandumun üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil Darbe ortamında evet demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. 21 aydır OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik bir saldırı halini alan OHAL rejimi insan hakları ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemlerini de bastırmanın eylemi olmuştur. OHAL’e derhal son verilmelidir” dedi.

ŞEKER: ELAZIĞ’DA ANADOLU LİSESİ’NDE OKUYAN ÇOCUKLAR OKULLARINDAN EDİLİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “636 gün önce 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri OHAL’i 7. Kez uzatmak üzere biz OHAL olmadan bu ülkeyi yönetemeyiz diyen bir iktidar var. Biz bu ülkede özgürlük, biz bu ülkede demokrasi istiyoruz. Biz bu ülkede insan hakları istiyoruz, biz bu ülkede öğrenciler okusun, işçiler emeklerinin karşılığını alsın, taşeron işçiler işten atılmasın istiyoruz. Biz bu yüzden diyoruz ki OHAL’i kaldırın. Çocuklar bugün Elazığ’da Anadolu lisesinde okuyan çocuklar okullarından ediliyor. Türkiye’nin bu bölgesinde toplanan en yetkin çocukların okuduğu okul bugün kapatılıyor. Ve bugün bu çocuklar en çok Tıp, mühendislik fakültelerine öğrenci gönderen Elazığ’ın bu güzel okulu kapatılıyor. İnsanların sağlıklı yaşama hakkı ellerinden alınıyor. Şeker fabrikaları kapatılıyor. Bunun karşılığında istiyorlar ki susturalım” ifadelerini kullandı.