CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Hepimizin Ortak Bir Kimliği Var O Da Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı Olmaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, vefatının 3’üncü senesinde hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi kurucusu Haydar Baş için düzenlenen programa katıldı.

CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Hepimizin Ortak Bir Kimliği Var O Da Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı Olmaktır”

Bağımsız Türkiye Partisi tarafından parti kurucusu Haydar Baş’ın 3’üncü ölüm yıl dönümünde anma programı gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen anma programına Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Milletvekili Gürsel Erol, “Bu ülkede yaşayan herkesin, etnik kimliği, siyasi kimliği, ırkınız ve mezhebiniz ne olursa olsun hepimizin ortak bir kimliği var o da, Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşı olmaktır” dedi.

EROL: HOCAM GERÇEKTEN TÜRKİYE İÇİN BİR KAYIPTI

2018 seçimlerinde Haydar Baş hocanın Cumhuriyet Halk Partisinde milletvekili olması için çok uğraştığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “O gün ki koşullar ve şartlardan dolayı gerçekleşmedi. İnşallah oğlu Hüseyin Baş’a nasip olacak. Hüseyin Baş’ta Genel Başkan da yakın dostum. İstanbul’da bir araya gelerek sohbet de ederiz. Hocayı saygıyla anmak lazım. Hoca, iyi bir bilim, ilim, siyaset ve iyi bir gönül adamıydı. Toplumun her kesimine hitap edebilen asla insanlar arasında etnik kimliğine, siyasi kimliğine, ırkına ve mezhebine göre ayrım yapmayan insanlığın evrensel değerler üzerinde kardeşliğini savunan olaylara bakış açısı ve yorumlarıyla gerçekten farklılık gösteren bir anlayışa sahipti. Ben hocamızın cenazesine katılamadım ama Trabzon’da mezarını ziyaret ederek hayır dualarımızı okuduk. Hocam gerçekten Türkiye için bir kayıptı. Ama bıraktığı eserler ve kadroları Türkiye için umut olacağını düşünüyorum. Şuan da bu ülkede en fazla neye ihtiyaç var derseniz, kardeşlik duygusu, insanların birbirlerini anlaması, anlayış göstermesi yaşam tarzlarına, kültürlerine ve geleneklerine saygı duyması. Hepimiz toplumun bir parçasıyız. Hepimizin gelenekleri, görenekleri ve yaşam tarzları birbirlerinden farklı olabilir. Siyasi düşüncelerimiz de farklı olabilir ama bir insanın hayatındaki başarı hikayesi farklılıklar üzerinde ayrılmak değil ortak değerler üzerinde buluşabilmektir. Bu ülkede yaşayan herkesin, etnik kimliği, siyasi kimliği, ırkınız ve mezhebiniz ne olursa olsun hepimizin ortak bir kimliği var o da, Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşı olmaktır. Bu yurttaşlık bilinci ile hem devletimize hem vatanımıza hem de bayrağımıza inşallah Hüseyin Baş ile birlikte sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137