CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Gündemle İlgili Açıklamalarda Bulundu

İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben CHP’nin milletvekiliyim. Apo’ya af değil terör örgütleriyle ilgili bir düzenlenme gelirse ben o Meclis’i birbirine katarım” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Gündemle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programının canlı yayın konuğu oldu.

Milletvekili Erol, programda açıklamalarda bulunurken Oslo, Habur ve Öcalan Meselelerini hatırlatarak CHP’nin terör öğütleriyle bağlantılı hiçbir kişi veya kuruluşla işi olmadığını ve olamayacağını söyledi.

Erol: “MECLİSİ BİRBİRİNE KATARIZ”

Milletvekili Erol’un açıklamasında: “Hani diyorlar ya CHP’nin PKK ve HDP ile bağı var diye peki çözüm sürecinde kim iktidardı? Ak Parti iktidardı. Bu devletin bürokratlarını Oslo’ya gönderip orada PKK terör örgütünün yöneticileri ile kim görüştürdü? Sayın Cumhurbaşkanı görüştürdü. Arkasından barış adına bir miting düzenlendi. Sayın Cumhurbaşkanı düzenledi ve yanında Barzani vardı. Arkasından yine barış adına PKK terör örgütünden gelip teslim olanlar Habur Sınır Kapısı’na Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemeleri götürüldü, çadır mahkeme kuruldu ve o çadır mahkemelerin ayağına yargıçlar ve savcılar gönderildi, tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Onlar da Otobüsün üzerine binerek Doğu Anadolu’da tur attı, gövde gösterisi yaptılar. Bu görüşmelerin sonucunda Dolma Bahçe Sarayı’nda bir mutabakat imzaladılar. Orada HDP’nin milletvekilleri vardı. CHP’li bakanlar yoktu ve biz iktidarda değildik. Hani diyorlar ya HDP ile görüşüyorsunuz diye siz, Dolmabahçe’de mutabakat imzaladınız. Daha sonra Salih Müslüm Türkiye’ye geldi. YPG terör örgütüdür diyorlar. Peki YPG terör örgütünün liderini devlet töreni ile Türkiye’de kim karşıladı? O dönem kim iktidardı? Ak Parti, iktidardı. Hepimiz hatırlayalım 2019 yerel seçimlerinde Abdullah Öcalan’a Tunceli Munzur Üniversitesi’nden bir akademisyen gönderilerek Abdullah Öcalan’ın mektubunu Türkiye’deki tüm televizyon kanallarından yayınlatan kim? Bu hükümet! Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan kırmızı bültenle aranırken sizin Milli İstihbarat Teşkilatınız buna ulaşamadı, kim ulaştı? TRT muhabirleri ulaştı. Gittiler röportaj yaptılar ve Ak Parti’ye destek veren bir açıklama yaptırdılar. Bunların hepsi Türkiye’de yaşanmışlıklar.  2019 seçimlerinde Binali Yıldırım Bey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken Diyarbakır’a gitti ve HDP’li seçmenden oy istedi. Şimdi terör örgütleri ile bağı ve ilişkileri olan kim? Cumhuriyet Halk Partisi değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar ne terör örgütleriyle ne de bir terör örgütüne yönelik girişimleri olanlara görüşmesi asla olmamıştır, olamaz da. Şimdi diyorlar ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa Apo’ya af gelecek. Ben CHP’nin milletvekiliyim. Apo’ya af değil terör örgütleriyle ilgili bir düzenlenme gelirse ben o Meclis’i birbirine katarım. Asla taviz vermeyiz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137