İlk durağı annesi oldu. Elini öptü, hayır duasını aldı.41 yıl aradan sonra CHP’nin Elâzığ’dan milletvekili olarak çıkardığı Gürsel Erol baba ocağının ardından soluğu parti binasında aldı.Milletvekili Erol’u partilileri büyük bir coşkuyla karşıladı.

 Kaplan “GÜRSEL EROL’U MİLLETVEKİLİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Seçimi değerlendiren CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “24 Haziran Elazığ da gerçekten tarih yazan ve bir dönüm noktası olduğunu hepimiz haykırarak, bağırarak elimizden gelen çabayı harcayarak gerçekleştirmiş bulunduk. O nedenle birbirinden kıymetli beş tane milletvekili adaylarımızla bu yola çıktık ve bu yolun sonucunda yine hepimizin yüreğinde yer yapan Gürsel Erol’u milletvekili yapmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz bundan sonrada. Bu çalışmalarımızda katkı sunan her bireyin, bize gönül vermiş her vatandaşa ayrı ayrı saygılarımı sevgilerimi sunuyorum “ ifadelerini kullandı.

 Erol ; “41 YIL SONRA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYACAĞIZ”

27. Dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise sözlerine, 41 yıl sonra gelen mutluluk diyerek başladı ve ekledi, “şimdi sıra bende, yüküm daha çok arttı” diyerek “ 41 yıl sonra Elâzığ’dan milletvekili çıkarmak Cumhuriyet Halk Partisinden bir milletvekili seçmek, bu benim başarım değil. Bu hepimizin başarısı bu Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanlığının ilçe başkanlıklarının aday arkadaşlarımızın örgütümüzün kadın kollarımızın gençlik kollarımızın partililerimizin bize gönül veren herkesin ortak başarısı. Benim sorumluluğum seçim kampanyası süresi içerisindeki çalışmamdan daha fazla hale geldi. Çünkü 41 yıl sonra bu kentten bir milletvekili çıkarınca insanların bizden beklentisi olacak ve biz 41 yıldır milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü yaşamayacağız.41 yıl sonra milletvekili çıkarmanın mutluluğunu yaşayacağız. Ve gerek partimizi gerek örgütümüzü gerekse bütün dostlarımızı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesini vereceğiz. Biz kavga adamı değiliz biz hizmet adamıyız.

 Erol; “İNSANLAR BİZE GÜVENDİLER İNANDILAR”

Elazığ’daki sorunların çözümü ile ilgili de konuşan Gürsel Erol “İnsanların çaresizliğine, umutsuzluğuna çare bulmakla ilgili böyle bir siyaset izleyeceğiz. Ben adayken Cumhuriyet Halk Partisin adayı olarak çalıştım. Ama şu anda Elazığ milletvekili olarak parlamentoya geri döneceğim. Bize oy veren vermeyen bütün Elazığlı hemşerilerimize teşekkür ederim. Oy vermeyenlerin bize gönüllerini açtığını bize gönül verdiklerini biliyorum. Mesele sadece sandıktan seçilmek değildir. Gönüllere girmekte önemlidir. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Bu 41 yıllık Elazığ’daki siyasi dönüşümü benimle yakalamış olması benim adımla birlikte seçilmiş olması tamamen örgütümüzün bütün dostlarımızın bize gönül vererek insanların güvenerek sandıkta oy vermesiyle gerçekleşmiştir. Buna layık olma sırası şimdi bende. Yani insanlar bize güvendiler inandılar. Bizden umutla beklentiler içine girdiler. Ve bizi seçtiler her şeye rağmen seçtiler” ifadelerine yer verdi.

 Erol ; “ELAZIĞ KÜLTÜRÜNE GELENEĞİNE BU YAKIŞIR”

Kazananları tebrik edip, kaybedenlere de geçmiş olsun demeyi ihmal etmeyen Erol, 5 milletvekilimizle birlikte sırt sırta vereceğiz” diyerek, ”çünkü seçim bitmiştir. Ben onlara da başarılar dilerim. Parlamentoda diğer partinin ak partinin milletvekili arkadaşlarıyla birlikte çalışacağız. Seçimi kaybeden bütün milletvekillerine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Seçim kampanyası süresi içerisinde gerçekten ufak tefek sorunlar yaşanmış olsa da Elazığ’a yakışır bir kampanya yaşadık. Medeni kurallar içerisinde nezaket kuralları içerisinde hoşgörü kuralları içerisinde bir kampanya yaşadık. Bundan dolayı da bütün siyasi partiler il başkanlarına, bütün partiler milletvekili adaylarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Elazığ kültürüne geleneğine bu yakışır” şeklinde aktardı.