CHP Elazığ İl Teşkilatının 36. Olağan Kongresi parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongrede CHP Elazığ İl Başkanlığına mevcut il başkanı Zeki Kaplan ve Coşkun Çağlar Duran aday oldu.

Kongreye, CHP Parti Meclis Üyesi Ferihan Karasu, CHP’nin çevre şehirlerdeki il başkanları, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Vatan Partisi İl Teşkilatı ve partililer katıldı.

“PARTİMİZİ İKTİDAR YAPACAĞIZ”

Faaliyet raporlarının okunduğu ve divanın oluşturulduğu kongrede konuşan CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “İsteyerek yorulmadan usanmadan hak hukuk ve adalet için bugüne kadar vermiş olduğunuz mücadelenin bundan sonrada yapacağınıza asla kuşkumuz yoktur. Bizlerde sizlerden aldığımız güçle bu yola devam etmek için bugün biz iki arkadaş CHP’nin adayı olmak için karşınıza çıktık. Şimdiden aday olan diğer kardeşime de başarılar diliyorum. İnşallah ben yada diğer arkadaşım kazanırsa omuz omuza bundan sonraki mücadelemize devam edeceğimize asla ve asla kimsenin kuşkusu olmasın. Mücadelemizi beraber yapacağız. Partimizi yerel de ve genel de iktidar yapacağız” dedi.

“BİZ KAZANACAĞIZ”

CHP Parti Meclis Üyesi Ferihan Karasu, “Biz 2019’da bu insanlara artık git diyeceğiz. Başka çaremiz yok. Gittiğim ülkelerde de çağrı yapıyorum. Bu hükümet sıkışmıştır. Hem ekonomik olarak, hem ahlaki olarak hem siyasi olarak çöküşe geçmiştir. 2019 bizim iktidarımızın olacağı bir dönemdir. İlçelerinizde illerinizde meclis üyeliklerine, ilçe başkanlığına belediye başkanlığına milletvekilliğine adaylığınızı koyun. Biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.  

“SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ”

CHP Elazığ İl Başkanı Adayı Coşkun Çağlar Duran, “muhalefeti yapa bilmemiz için her şeyi kullanmamız lazım. Basını, dışarıyı, herşeyi… Bu ülkede her şekilde her yerde varlığımızı hissettirmemiz lazım. Bizim en büyük sorunumuzdan biri birlik ve beraberlik sorunu. Önce bir araya gelmemiz lazım. Önce dost olmamız lazım. İlk günden beri Zeki beye teşekkür ediyorum. Her konuşmamda abi diye hitap ettim. O da bana kardeşim diye hitap etti. 2019 yılında yapılacak seçimler çok önemli” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Delege üyeleri yeni başkanı belirlemek için oy kullandı. İki adayın olduğu CHP’nin yeni il başkanı sandıkların açılmasının ardından belli olacak.