CHP Heyeti Elazığ’da

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Elazığ’a geldi. Bir dizi ziyaretlerde bulunan heyet, partilileriyle de bir araya geldi.

CHP Heyeti Elazığ’da

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Elazığ’a geldi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Heyeti, parti binasını ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Milletvekillerini, parti binasında İl Başkanı Yavuz Doğdu ve partililer tarafından karşılandı.

TANRIKULU: TÜM MAĞDURLARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIK

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “İnsan Hakları Eylem Planı, İnsan haklarının Hükümet tarafından ihlal edildiğinin bir belgesidir. Biz her gün parlamentoda parti olarak, Türkiye’nin her yerinde tüm mağdurların kimliği, inancı ne olursa olsun tüm mağdurların sesi olmaya çalıştık. Bu hükümetin eylem planıyla düzeltmeye çalıştığını iddia ettiği, insan hakları ihlallerini ortaya koymaya çalıştık” dedi.

ÖZEL: TÜM YÖNETİCİLERİN BU KONUDA ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAPMASI LAZIM

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Sivrice’nin merkez üssü olduğu 6.8’lik deprem, Elazığ’a çok büyük acılar yaşattı. Ama tüm Türkiye’yi de omuzlarından tutarak salladı. Ve bir deprem gerçeği olduğunu hatırlattı. Herkesin deprem gerçeğini bilmesi, yerelde, genelde tüm yöneticilerin bu konuda üzerine düşenleri yapması lazım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, elimizde bulunan 11 Büyükşehir belediyesi, özellikle İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinde, bu konuda kaçınılmaz olarak yaklaşmakta olan depremlere karşı, belediyelerimizin eylem planı yapmalarını ve üzerine düşenleri fazlısıyla yapmalarını, merkezi otoriteyi bu konuda zorlamalarını dikkatle takip ediyoruz” diye kaydetti.

ÖZEL: EVLER ESKİYE ORANLA %50 M2 KAYIPLARI VAR

Özel, “30 Milletvekilimiz geldi. ziyaretler yaptılar, etkili bir rapor yazdılar. İl başkanlığımızdan aldığımız raporlar neticesinde, sahada temas ettiğimiz Elazığlılar şunu söylüyor; Bir deprem sonrası hak sahipliği belirsizliği vardır. Yani yapılan deprem konutlarında kimin hak sahibi olduğu, görünmeyenlerin mağduriyetlerinin olduğu, Şehir merkezinde evi yıkılmış olanların, şehir dışında ev teklif edilmesi, şehir dışında oturmaya zorlanmalarını kabul etmediklerini dile getiriyorlar. Evler eskiye oranla %50 m2 kayıpları var. Bu hak değildir. Kimse açıkta kalamayacak derken; evin yarısını açıkta bırakan, metre karenin yarısını alan bir anlayışı doğru bulmuyorum diyor Elazığlılar. DASK ödemelerindeki sıkıntıların halen devam ettiğini işaret ediyorlar. Köylerde yapılan evlerin köylerden bir haber yapıldığını, kümes, ahır gibi köy ihtiyaçlarını karşılamadığını, kırsal yaşamın gerekliliğinin karşılanmadığını ifade ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜL: SEÇİM BARAJI KONUSUNDA BİZ ÇOK RAHATIZ

Ülke gündemine de değinen CHP Grup Başkan Vekili Özel, “Seçim barajının düşürülmesi konusunda dün Numan Kurtulmuş acıkama yaptı. Biz bu konuda çok rahatız. Biz 1987’de Refah Partisi baraj altında kalırken, baraja karşıydık. 1995’te MHP baraj altında kalırken de baraja karşıydık.2002 ANAP, Doğruyol Partisi Baraja takılırken de karşıydık. Bugünde karşıyız. Gelin barajı indirin 0 ya da 1 yapın ama bu baraja Adalet ve Kalkınma Partisi kendi parti kurduğunda barajları kaldıracağız diyordu. Geldi barajlardan istifade etti” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali Akın
Ali Akın - 3 yıl Önce

Helal olsun size depremin vurdu elazığda insanları Elazığ dışında oturmaya mecbur ettikleri doğrudur, bu yetmiyor depremin vurduğu insanları birde belediyenin geri çekme kararı vuruyor, insanlar perişan yoksul işsiz çaresiz durumda ama
AKP de güllük gülistanlık bir ortam çiziyor ama AKP ilk seçimde halktan gereken cevabı alacaktır

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

Elazığ a geldiklerinden kimsenin haberi olmuyor. Sadece kendi şakşakcıları ve yandaşlarından bAşka. Ondan sonrada yüzde yirmiyi geçemiyorlar

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Ne hikmetse adamlar ta ankaradan depremzedelerin taleplerini bire bir teşhis ediyor;biz il vekillerine yöneticilerine bi türlü bu istekleri söyletemedik.

23
23 - 3 yıl Önce

Anca gelip bi tur atıp gidersiniz. Boş işler.

Gakko
Gakko - 3 yıl Önce

Bunlardan medet bekleyenin vay haline. Gürsel Erol bu memleket için konuşmaktan başka birşey yapmıyor söyleyincede ben iktidar değilim diyor. Bunlar iktidarda olsa bu tokilerin çeğreği yapılmamıştı daha.

Pala23
Pala23 - 3 yıl Önce

Yine kulak çekmeye mi geldiler. Yoksa HDP turuna Diyarbakır a gelmişken yalandan bir gaz vermeye mi ?

Hadi ordan
Hadi ordan - 3 yıl Önce

Gürsel Erol bi okul yaptıracak sözde memleketi ayağı kaldırmış. Sırf depremden sonra onlarca okul yapıldı bu memlekette. Yapabiliyorsan istihdam yarat boş atıp tutma. Çok gürlüyorsun ama yağdığını görmedik.

Okan
Okan @Hadi ordan - 3 yıl Önce

Aynen dostum. Zaten yirmi yıldır da ülkeyi CHP yönetiyordu. Sen de zaten her seçimde sorgusuz sualsiz CHP'ye oy veriyordun. 70 yıldır hükümette olmayan CHP'den istihdam yaratmasını istemen hakkındır(!)

Ali Haydar
Ali Haydar - 3 yıl Önce

Pkk sever de gelmiş buraya.Size bu pazarda ekmek yok.hdp ile kolkola girenler,önce kendi hırsızlık,taciz, tecavüz,çöp dağları, lağım pislikleri ile ilgili yerlere gitsinler.escinsel kaseti hakkında da bir aciklama yaptılar mı?

34
34 @Ali Haydar - 3 yıl Önce

A Haber'den mi öğrendin bunları?


SIRADAKİ HABER

banner137