CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran Yıkılan Binanın Süreci İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

CHP Elazığ İl Başkanı ve Av. Coşkun Çağlar Duran, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikinci artçı 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da yıkılan binanın süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran Yıkılan Binanın Süreci İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremin ardından saat 13.25 sıralarında 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük bir artçı deprem meydana geldi.

Meydana gelen ikinci büyük depremin ardından Elazığ’da ağır hasarlı olması nedeniyle tahliye edilen bir bina çöktü.

CHP Elazığ İl Başkanı ve Av. Coşkun Çağlar Duran, depremde yıkılan binanın daha önceki deprem ve mahkeme süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AV. COŞKUN ÇAĞLAR DURAN YIKILAN BİNANIN SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

CHP Elazığ İl Başkanı ve Av. Coşkun Çağlar Duran, “Davası karara çıktı. Ancak istinaf sürecinde. Vatandaş bu bina ağır hasarlı şeklinde dava açtı. Vatandaşın talebi binanın ağır hasarlı olduğuydu. 24 Ocak’ta da, 27 Aralık’ta da ağır hasar almıştı. Ondan sonraki süreçte biz itiraz ettik. İlk raporda ağır hasarlı geldi, ikinci raporda az hasarlı gelince birçok vatandaş boşalttı ve biz dava açtık. Dava sonucu olarak mahkemenin kararıyla orta hasarlı olarak döndü. Biz onu istinafa gönderdik. Şu an istinaf süreci var. O zaman benden yardım talep ettiler. Biz destekte bulunduk. Vatandaşların bir kısmı binadaydı. Dava açan kişiler orada oturmuyorlardı. Evleri boştu. Fakat buna rağmen mecburiyetten dolayı bazı kalan vatandaşlarımızın olduğunu biz sonradan öğrendik. Oraya açılmış bir dava var. Vatandaşın oradaki talebi ağır hasarlı olmasıydı. Şu anda şehirde tam bir kaos ortamı var. Aslında çok görmemek lazım. Gayret haklılar. Bundan önce biz depremi çok acı şeklinde tecrübe ettik. Ondan dolayı kaos ortamı var. Bu süreci biz atlatacağız. Fakat diğer şehirlerde çok büyük bir sıkıntı var. Allah vatandaşlarımızın yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137