CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

İl Başkanlığı ve Kadın kolları tarafından düzenlenen toplantı ile teşkilat üyeleri ile bir araya gelen Aylin Nazlıaka, kadın hakları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

DOĞDU: PARTİMİZİ İKTİDAR YAPACAK OLAN SİZ KADINLARIMIZSINIZ

CHP İl Başkanı Yavuz Doğdu, “İlk Genel Başkanımız Sayın Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘dünyayı yönetecek olan kadınlarımızdır.’ Bizde kadınlarımıza güveniyoruz. 2002’den beri AK Parti’yi iktidar yapan kadınlardı. Bende diyorum ki yapılacak ilk seçimlerde AK Parti’yi iktidardan indirecek ve partimizi iktidar yapacak olan siz kadınlarımızsınız” ifadelerini kullandı.

ÇEKİL: HEP BİRLİKTE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

CHP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, “Sizlerle beraber büyüyeceğiz. Siz kadınlarla beraber devrim yapacağız. Genel başkanımız geldiğinden beri biz kadınlara umut saçtı, ışık saçtı. Biz onunla umutlarımızı büyüttük. Gerçekten şu anda değerli genel başkanımız ve kadın kolları başkanımızla birlikte tek başına Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaya söz veriyoruz. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte güçleneceğiz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek başına iktidar yapacağız. Biz biliyoruz ki tüm devrimleri kadınlar başlattı. Kadın olmadıkça hiçbir şey olamaz. Kadın her şeydir. Kadın annedir, kadın umuttur, kadın eştir, kadın hayattır. Kadının dokunduğu her şey güzelleşir ve biz kadınlar hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

NAZLIAKA: KADIN HAKKI İLE İLGİLİ HER KONU BİR DEMOKRASİ KONUSUDUR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadın hakları ile ilgili her konu aslında bir insan hakkı konusudur. Kadın hakkı ile ilgili her konu bir demokrasi konusudur. Kadınlar bu dünyanın yarısını oluşturan, yarısını da dünyaya getirenlerdir. O halde madem demokrasiden bahsediyoruz, toplumun yarısının yok sayıldığı bir ortamda demokrasi mücadelesi verile bilinir mi? İçinde bulunduğumuz süreçte kadınlar bırakın yeni haklar kazanmayı, var olan haklarını kaybetmemeye çalışıyor” dedi.

NAZLIAKA: HAYATIN HER ALANINDA VAR OLDU

Cumhuriyet ve kadının bir bütün olduğuna dikkat çeken Nazlıaka, “Aslında Cumhuriyet ve kadın bir bütündür. Yani Cumhuriyete bir kadın devrimi diyebiliriz. Çünkü kadınsız Cumhuriyet, Cumhuriyetsiz de bir kadın olamaz. İkisi birbirini tamamlar. Ve Cumhuriyet’in ilanından hemen sonra toplumda eşitlikçi politikalar derhal hayata geçirilmişti. İç kanundan, medeni kanundan, kadınların seçme seçilme hakkından tutunda kadınların hayatın her alanda temsiliyetine kadar çok ciddi atımlar atıldı. Osmanlı döneminde nüfus sayımında ble sayılmayan kadınlar Atatürk Türkiye’sinde pilot oldu, hakim oldu, akademisyen oldu, sanatçı oldu, sporcu oldu, iş insanı oldu, kısacası hayatın her alanında var oldu” diye konuştu.