29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı ve İYİ Parti İl Teşkilatı; Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hükümet Konağı önünde toplandı.

Partililerin katıldığı programda çelenk bırakma töreni gerçekleşti.

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan’ın açıklamaları şu şekilde;

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”

“Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini attığı gündür. Bugün bir görevimizi daha ifa etmek için toplanmış bulunuyoruz. Daima izinde olduğumuz ve sonsuza kadar da öyle kalacağımız büyük önderimiz, kurtuluş savaşımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 97. Yıl dönümünün korunması, geliştirilmesi ve üzerimize düşen görev ve sorumluğun bilincindeyiz. Bu nedenle; Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan, Cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden cumhuriyetimizin devrimlerine bağlı kalarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah ve devrim arkadaşlarını minnet ve saygı ile anıyoruz.”

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Funda Oğuz’un açıklamaları şöyle;

“GÖREVİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İLELEBET KORUMAK”

“Cumhuriyetimizin 97.yılını kutladığımız bu özel ve anlamlı günde bizlere bu mirası bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına ve tüm istiklal kahramanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Biliyoruz ki; Cumhuriyet fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. 97 yıl önce söylenen ve Tarih’in akışını değiştiren Atatürk’ün ‘’Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’’ sözünün ışığındayız. Görevimiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet korumak ve payidar kılmaktır.

“DALGALANAN BAYRAĞIMIZ, ÇAĞDAŞ UYGARLIĞIMIZDIR”

Cumhuriyet bizim, Dalgalanan bayrağımız, çağdaş uygarlığımızdır. Atalarımızdan bize kalan bu mirası, bugün bizler, gelecekte de bugünün çocukları koruyacaktır. Cumhuriyet; aydınlanma ve bilimin ışığında ilerlemek demektir. 29 Ekim Bir kuru ekmekle 25 kilo mermiyi saatlerce sırtında taşımaktır. 29 Ekim Ulu önder Atatürk’ün ya istiklal ya ölüm hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk ulusunun en büyük kazanımıdır. Aynı zamanda 29 Ekim Türk milletinin hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense, ölmeyi tercih eden asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

“TÜRK MİLLETİNİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

Cumhuriyetimizi Atamızın devrimleriyle ilke ve inkılaplarıyla sonsuza kadar yaşatacağımıza ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma bilinci ve kararlılığıyla hareket edeceğimize söz veriyor, İYİ Parti olarak yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Ne mutlu Türküm diyene”