Geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yargı reformunu eleştirirken, “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp, düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” ifadelerini kullanmıştı.

Nisan ayında infaz düzenlemesiyle tahliye olan Alaattin Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu'na ithafen bir mektup yayınlamıştı.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken, CHP il Teşkilatları da yaptıkları açıklamalarla Genel Başkanlarına sahip çıktı.

ÇEKİL: GENEL BAŞKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayten Çekil, “Tüm bu hukuk vidan ve ahlak dışı saldırılardan hiçbir netice elde edemeyince son olarak bir süre önce özel bir afla ceza evlinden çıkardıkları çete yöneticisi ve mafya bozuntusu tetikçilerine edepsizlik yaptıkları seviyesiz siyasetlerini üzerine tüy dikti. Muhalefeti susturmak içn her yola başvuran saray ve bekçisi sonunda mafya bozuntularından medet umar hale gelmiştir. Savcıları görevlerini yapmalarını, bu edepsiz mafya bozuntusu hakkında gerekli hukuksal süreci bir an önce başlatmalarını bekliyoruz. Genel başkanımız yalnız değildir” ifadelerini kullandı.