Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zeki KAPLAN ve beraberindeki heyet, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

CHP Heyetini kabul eden Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, yeni yapılan bina hakkında bilgi verdi.

GÜR: SON ZAMANLARDA YAPILAN TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SPOR EVİ

Gür, ‘’İlimiz Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yeni yapmış olduğumuz amatör spor evinde hizmet vermeye başladı. Burada taki ki; amatör spor evinde spor tavan birlikleri dediğimiz, spora hizmet eden derneklerimiz, şubelerimiz var. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğimiz var hizmet eden, Türkiye Saha Komiserleri Derneğimiz var, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler Derneğimiz var, Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ Şubemiz federasyonu bünyesinde devam ediyor. Amatör Spor Evimizde lokalimiz, misafirhanemiz, seminer salonu, spor merkezinin olduğu, gerçekten Türkiye’de altıncı amatör spor evi olarak hizmet veren bina. Bina son zamanlarda yapılan Türkiye’deki en büyük spor evi. İlimizde güzel bir yatırım oldu” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: BU DAVRANIŞLARI TAKDİRE ŞAYANDIR’

Elazığ adına çok mutlu olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Kaplan, “Tabi spor denilince sadece 3-5 tane futbolcunun oynadığı sahada gördüğümüz spor değildir. Spor evde çocuklarımızın sağlıklı yetişme tarzından başlayarak dışarıda çeşitli alışkanlıklara alışmaması için özellikle ücra köşelerdeki çocuklarımızın gelip burada bu spor aktivitelerin içerisine girerek onları madde bağımlılığından, çeşitli kötü alışkanlıklardan kurtulmasına en önemli etkenlerden biriside spora olan sevgileri ve bağlılıklarıdır. Bu konuda tabi siyasetçilerin yükü biraz daha hafif. Sporlar uğraşanların işi biraz daha zor. Sonuçta sokaktaki çocuklarımız, köşe bucaktaki çocuklarımızı onlar çekip getirip burada sağlıklı bir beden, akıllı bir hareketle onları topluma kazandırmak, onların geleceklerine yön vermek, onları iyi bir futbolcu yetiştirmek, onları kendisinden sonraki gençlere örnek teşkil edecek şekildeki bu davranışları takdire şayandır’’ diye konuştu.

,