CHP’den Esnaf Oda Başkanlarına Ziyaret

CHP il yönetimi esnaf oda başkanları ile bir araya geldi.

CHP’den Esnaf Oda Başkanlarına Ziyaret

CHP İl Yönetiminin ilk durağı Kahveciler Odasıydı.

Oda başkanı Bozkurtla bir araya gelen CHP il yönetimi korona virüs salgını sürecinde iş yapmayan esnafın sorunlarını dinledi.

BOZKURT: ESNAFIMIZA YARDIM TALEP EDİYORUZ

Esnafının iflasın eşiğinde olduğunu söyleyen Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, “Esnafın sıkıntısı çoktur. 8 aydan beri kahvelerimiz hep kapalı. Resmiyette bir kapalılık yok. 1 Haziran’da açıldı ama oyunlar oynanmadığı için kimse kahvelerimize gitmiyor ve kahvelerde kimse yok. Bunu biz devletimizden; bunlara bir nebzede olsa bir destek istiyoruz. Bir esnafımıza faizsiz ya kredi ya hibe talep ediyoruz büyüklerimizden” ifadelerini kullandı.

CHP’nin bir diğer durağı ise Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası oldu.

TARHAN: DEPREM VE PANDEMİ SÜRECİNDEN ETKİLENEN MESLEK GRUPLARININ BAŞINDA GELİYORUZ

Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, “24 Haziran’da bir deprem yaşadı Elazığ. Akabinde tüm dünyada ve Türkiye’de de olduğu gibi ilimizde de bir pandemi süreci yaşadık ve halen daha yaşamaya devam ediyoruz. Tabi bu süreçte bu sıkıntıları yaşayan en büyük vatandaş nezdinde esnaf grubu oldu ve esnaf grubunda da en çok bu deprem ve pandemi sürecinden etkilenen meslek gruplarının başında geliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kaplan ve beraberindeki heyet daha sonra Bakkallar ve Tekel Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top ile bir araya geldi.

TOP: ÇEKTİĞİMİZ KREDİNİN ERTELENMESİNİ İSTİYORUZ

Başkan Cebrail Top, “Caddelerde sokakların bu yıkımların çok uzun sürmesi esnafın ekonomik ticari kayıplarına engel oluyor. Bununla ilgili devletimiz gerçekten yanımızdaydı. Krediler olsun, diğer KOSGEB olsun, faizsiz kredilerle ilgili ciddi destekler oldu. Ancak bunların ödemeleri başladı şimdi. Bu salgın çıktı, akabinde yıkımlar başladı. Biz şu anda ikinci depremi yaşıyoruz. Bununla ilgili bizim taleplerimiz özellikle bu çektiğimiz kredilerin ertelenmesi” dedi.

TÜRKOĞLU: ESNAFLARIN BİRÇOĞU BU DESTEKTEN FAYDALANAMADI

Berberler ve Kuaförler Güzellik Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu ise, “Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Gönül isterdi ki Elazığ’ımızın 5 tane milletvekili bir araya gelip kapalı olan bütün esnaflara nasıl yardımcı olabiliriz, bunlar için neler yapabiliriz denilmesi gereken bir noktada bir yalnız kaldık. Bu süreçte de zaten esnaflarımız devletten herhangi bir destek almamıştır. Sosyal yardımlaşmadan bin lira verildi o dönemin valisi ile de görüşmüştük zaten. ‘Esnafsın, vergi mükellefisin, annen birlik, baban birlik’ derken esnafların bir çoğu bu destekten faydalanamadı” diye ifade etti.

KAPLAN: HAYATIN HER ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR OLDU

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ise, “Deprem sürecinde vatandaşlarımız evi yıkıldığı için mağdur oldular. Şehrin yapısı adeta allak bullak oldu. Yollar geçilemez, şehirde artık yaşanılamaz hale geldik. Esnaflarımız bundan dolayı zarar görüyor. Kahvecilerin uzun sürede 80 güne yakın kahvelerinin kapandığını, kahvelerin de kapandığını, lokantacıların da yine bu şekilde pandemi nedeniyle kapandığını, berber ve kuaförlerin de 50 günü aşkın bir süre içinde kapandığını biz bunları gözümüzle gördük. Değerli başkanlarımız da gündeme getirdiler. Tabi burada mağdur olan sadece berber ve kuaförler değildir. Burada kimler mağdur oldu? Elazığ halkı mağdur oldu, düğün salonu sahipleri mağdur oldu, taşıma ile uğraşan minibüsler mağdur oldu, şehirler arası otobüs firmaları mağdur oldu, okul servisi şoförlüğü yapanlar, kantinciler ve kırtasiyeciler yani hayatın her alanında faaliyet gösteren değerli arkadaşlarımız mağdur oldu. 3 aylık krediler esnafımız tarafından ödenirken zorluklar çekiliyor. Vatandaşlarımız ödeyemiyor. Bu kredilerin en az 2021 yılı sonuna kadar ertelenmesini en azından kendi işlerini düzeltene kadar ertelenmesini talep ediyorlar. Haklı bir talep, doğru bir talep. Devletten, yetkililerden vatandaşlarımızın bu taleplerinin bir an önce dikkate alınmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137