Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı…

“OHAL İNSAN HAKLARINA YÖNELİK BİR DARBE GİRİŞİMİDİR”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Ülkemiz 18 aydan beri OHAL rejimi ile yönetilmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına yönelik bir karşı darbe girişimidir. Darbe ve darbecilere mücadele edilen Ohal gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran her muhalif partisini sindirme operasyonuna dönüştürülmüştür” dedi.

“TOPLUMDA AÇILAN ÇATLAKLAR GENİŞLETİLEREK DERİN ÇUKURLAR HALİNE GETİRİLMEKTEDİR”

 Başkan Zeki Kaplan, “AKP iktidarı ilk günden bu yana darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısına, demokrasiden yana olan tüm kesimleri baskı altına almaya çalışmaktadır. Her geçen gün baskının kesimleri genişletilmekte, sağcı ve solcu gözetmeden toplumun her kesimini suçlamaktadır. Toplumda açılan çatlaklar genişletilerek derin çukurlar haline getirilmektedir” ifadelerinde bulundu.

“HÜKÜMETİN BASKILARI TÜM KURUMLARI SARMIŞTIR”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “İktidara gelirken OHAL’i kaldırmak için yola çıkanlar bugün OHAL’den beslenen ve bir baskı rejimini KHK’lar eliyle kuran yapılar haline gelmişlerdir. Demokrasiden hızla uzaklaşırken OHAL altında gidilen referandumda mühürsüz seçim oyu tarihe geçmiş, hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır” diye konuştu.

Başkan Zeki Kaplan, “Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK’lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği, epilasyon merkezleri ile düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken demokratikte örgütlerin, gazetecilerin, dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatlar olmuştur. KHK’lar hukuku kat etmenin bir yolu olarak amansızca haksızlığa uğrayan uğratılan taşeron işçilerinin hak arama yolunun kapatılmasına aracı olmuştur. Böylesi bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi ilk günden bu yana cumhuriyetinin temel değerlerini savunmaya baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“OHAL KALDIRILSIN DEMOKRASİ İSTİYOR, ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

15 Ocak Pazartesi günü Ankara’da OHAL Formu düzenleyeceklerini belirten Kaplan, “OHAL’in bir kez daha uzatılması gündemdeyken CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. 15 Ocak 2018 günü Ankara’da yapılacak olan OHAL formu ile sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak tek adam rejimine karşı duran demokrasiden yana tüm kesimleri ifade edeceği bir buluşmayı savunacağız. Bu olana usulü normalleştirmeye karşı bir kez daha ifade ediyorum, OHAL’e artık yeter. OHAL kaldırılsın demokrasi istiyor, özgürlük istiyoruz.