Cinsel İstismarcı Öğretmen Cezasını Aldı

Cinsel istismarcı öğretmene 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Cinsel İstismarcı Öğretmen Cezasını Aldı

Tunceli’de bir ilk okul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan öğretmen S.K'ye 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 

Tunceli’de 2016 yılında bir ilkokulda görev yapan evli ve 2 çocuk babası S.K.’nin, 4. sınıf öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu tespit edilmiş, suçunu kabul eden öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Nitelikli cinsel istismar suçundan hakkında dava açılan öğretmen S.K. hakkında karar duruşması görüldü. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık S.K., ile mağdure adına davaya müdahil olan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsil eden avukat katıldı. Savcı esasa ilişkin mütalaasında sanık Serkan K'nin, cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın sarkıntılık düzeyini aşan cinsel istismarda bulunduğunu belirten Mahkeme heyeti,TCK’nın 103/1 maddesi uyarınca suçun işleniş şekli, mağdurun yaşı, suç işleme sebep ve saikleri, sanığın kasta dayalı kusurunun ve meydana gelen zararın ağırlığını nazara alarak ilk önce 10 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. Daha sonra heyet, sanığın, mağdurenin öğretmeni ve eğitici öğretici konumunda olması nedeniyle cezasını yarı orandan arttırıp 15'yıla, birden fazla aynı suçu işlediği gerekçesiyle de 18 yıl 9'aya çıkardı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137