Milliyetçi Hareket Partisi’nden Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Mahallesi’nde kendisi için düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

Bilal Çoban, kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

ÇOBAN: ARTIK KALDIRIM BELEDİYECİLİĞİ 1 NİSAN’A KADARDIR

Sanayi Mahalle Sakinlerine seslenen MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Artık kaldırım belediyeciliği 1 Nisan’a kadardır. 1 Nisan’dan itibaren kaldırım belediyeciyi bitiyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde belediyeciiğin rolü istihdam yaratmak, üretim yapmak ve vatandaşın ekonomik bağımsızlığına katkıda bulunmaktır. ‘tam bağımsız bir Türkiye’mi istiyorsun’ önce ekonomik bağımsızlığı sağlayacaksın. Yeni dönem beka deniliyor, Suriye’de ytedi düvelle savaşıyoruz. Ortamı biliyorsunuz ve zaten gördünüz. Şimdi ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsız bir ülke olamayacağı için belediyelere bir rol geliyor” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mustafa Paşa Mahallesi’ne katılan Prof.dr. Bilal Çoban, mahalle sakinleri ile buluştu. Çoban Mustafa paşa Mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

ÇOBAN: 10 YILLIK BİR İKTİDAR İSTİYORUM

Mahalle sakinlerine seslenen Prof. Dr. Bilal Çoban, “Bizim belediyeciliğimizde dedim 24 saat açık olacak belediyemiz. 10 yıllık bir iktidar istiyorum. Birinci gün başlaycak 24 saat açık olacak, 10 sene sonra bayrağı teslim ettiğimde yeni gelecek arkadaşımızın taktiridir. 24 saat açık devam eder veya 8 saate düşürür o bizi ilgilendirmeyeceğiz. Gelir vaat eder der ki biz 8 saate düşüreceğiz. O bizi ilgilendirmez. Ama biz Elazığ Belediyesini 24 saat açık tutacağız. Çünkü vatandaşlar 24 saat talepte bulunuyor. Bu şehir 24 saat yaşıyor. 24 saat ihtiyaçlarımız var ama belediye 8 saat çalışıyor. Dedim bu olmaz. Hem de yüküm artacak. ‘Sen kimsin, nasıl yaparsın, bunu yapamazsın, açamazsın’ tartışmaları içeresinde daha doğrusu kimseyle tartışmaya girmedik. Biz doğrusunu sürekli tekrar ettik. Öbür taraftan ‘yapamazsınız’ söylemleri bizi ilgilendirmez. Ama Cumhurbaşkanımız son noktayı koydu dedi ki bundan sonra belediyeler 24 saat açık kalacak” şeklinde konuştu.

Öte yandan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ İl Özel İdaresi ile Elazığ Adliyesi Personelini, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri ve Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

HABER: SITKI TAŞEL