Çoban, Bahçelievler Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, Bahçelievler Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi. Çoban yaptığı konuşmada, hayalinde çocuk dostu bir kentte yaşamak olduğunu söyledi.

Çoban, Bahçelievler Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç.Dr. Bilal Çoban, 1989 yılından beri Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanan 20 Kasım tarihinde Bahçelievler Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilerle buluştu.

Öğrencilere kitap hediye eden Çoban, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirterek, hayalinde çocuk dostu bir kentte yaşamak olduğunu ifade etti.

"ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR KENT BIRAKMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç.Dr. Bilal Çoban eşi Yasemin Çoban ile 20 Kasım Çocuk Hakları Günü vesilesiyle Bahçelievler Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Çoban ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, “20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi imzalamıştır.

Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.

Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Onaylayan devletlerin kendi iç hukuklarında gerçekleştirecekleri düzenleme ve değişimleri kontrol etmek ve her beş yılda bir bu değişiklikleri yayımlamak için BM tarafından bir Çocuk Hakları Komitesi de oluşturulmuştur" dedi.

"NEDİR BU ÇOCUK DOSTU ŞEHİR DERSENİZ?"

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak bu önemli günde sembolikte olsa bugünün çocukları ama yarının gençleri ve kanaat sahibi çocukları ziyaret ederek hediye vermek amacıyla Bahçelievler Ortaokuluna bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Çoban, "Okul İdaresi ve Öğretmenlerimize göstermiş oldukları ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Hayalimizde ‘Çoçuk Dostu’ bir kentte yaşama hevesi var. Nedir bu çocuk dostu şehir derseniz? Bu şehirde yaşayan her çocuğumuza yaşanabilir bir şehir miras bırakmak suretiyle, yeşil alanları, oyun parkları, eğitim salonları, spor sahaları, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının en modern şekilde karşılandığı altyapılar ve  tüm çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini esas alan bir bütün içinde şehrin top yekün bu perspektif ile projelendirilmesidir. Vizyoner bir bakış açısı ve geleceğin tüm kaygılardan uzak şekilde planlanmasını gerektiren bu büyük misyona halkımız sahip. Önemli olan hadisi sistemin kurulup yönetilmesiyle ilgilidir. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezimiz tarafından hazırlanan ve kamuoyu ile paylaşılan her projenin temelinde işte bu bakış açısı bulunmaktadır. Ben bu düşüncelerle tüm çocuklarımızın daha yaşanabilir bir şehir ve dünya temennisiyle gözlerinden öpüyor, 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günleri’ni kutluyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 16:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137