Çoban: Elazığ Belediye Başkanı Olmak Zor

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, vatandaşlarla buluştu. Hedeflerini paylaşan Prof. Dr. Çoban, anketlerde Türkiye birinci olarak çıktıklarını söyledi.

Çoban: Elazığ Belediye Başkanı Olmak Zor

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, vatandaşlarla bir araya geldi.

“BU ŞEHİR İLK DEFA BİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇECEK”

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban, “Şehir bugüne kadar hep bir şekliyle oy verdi. Bir şekliyle insanlar karşımıza geldiler. İnsanların kanaatlerii, bu vatandaşların kanaatlerini olumlu-olumsuz etkilediler. Sonra istenilen gibi olmadı. Ama bu şehir ilk defa bir belediye başkanı seçecek. Öyle bir hale geldik ki biz artık bir bahçıvan seçmeyeceğiz. Bir müteahhit seçmeyeceğiz. Herhangi bir şekilde bir mühendiste seçmiyoruz.  İyi mühendis, kötü mühendis, iyi bahçıvan, kötü bahçıvan. Biz bir belediye başkanı seçiyoruz. Çünkü belediye başkanı olacak kişinin artık bu şehrin kültürünü iyi bilmesi lazım. Bu şehrin üretim kapasitesini iyi bilmeli, bu şehirde çocukların, gençlerin önünü açacak yatırımları çok iyi bilmeli, sanayisini bilmeli, bu şehirde insanlar niye köylerini boşalttılar, niye buradalar, niye önceden köylerinden öyle veya böyle salça geliyordu veya bulgur geliyordu şimdi niye gelmiyor? Buradan niye köylere süt gitmeye başladı? bu dengeyi bilmeli. Bu şehirde insanların varlığı, dışarıdan bize gelmiş Tunceli’den, Muş’tan, Bingöl’den veya Varto’dan gelmiş insanlar niye geldiler? Burada nasıl ayakta duruyorlar, ne yiyorlar, ne içiyorlar? Belediyeden beklentileri nedir” dedi.

“ONLARA DA TEMAS ETMEM LAZIM”

Hedeflerinden bahseden Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Elazığ Belediye Başkanı olmak zor. O zorluğunu insanlara dolunarak ve hissederek bugünlere kadar geldim. Be bir durum daha oldu. Ben dedi ki, ben Türkiye’de yaşayan 1 milyon Elazığlının belediye başkanı olmalıyım. Yani 1 milyon Elazığlı var, Elazığ nüfusuna kayıtlı. Dedim ki bunlar Elazığ’da yaşayan Elazığlılardan daha da Elazığlılar. Çünkü dışarıda olunca hakikatten böyle de oluyor. Hava durumunu seyrediyorlar, Elazığ’ın haberlerini takip ediyorlar, kaygı duyuyorlar, Elazığ’la ilgili keşke şu olsaydı deyip kanaatlerini ifade ediyorlar. Dolayısıyla onlara da temas etmem lazım dedim.  Bu defa da Almanya’ya gideceksin, Fransa’ya gideceksin, il dışındakilere dokunacaksın, Ankara’sından, İstanbul’undan, İzmir’inden, Mersin’inden, Adana’sından bunların derneklerine gideceksin, derneklerini aşmak için mücadele edeceksin, bunları federasyonlaştırıp, kon federasyonlaşma mücadelesine katkı koyacaksın. Elazığ tanıtım günleri, peynirli ekmek günleri, bu defa da yoğunluk gerçekten daha çok artıyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ BİR MİTİNGLE SEÇİM KAZANABİLİRİZ”

Prof. Dr. Bilal Çoban, “Bizim bugün buradaki toplanma amacımız bize sahip çıkasınız diye. Bir hazırlık dönemimiz var. İyi de kendimizi motive etmişiz, iyi de hazırlanmışız. Bundan sonraki süreçte 10 yıllık sizden iktidar için destek isteyeceğim. Belki 5 yıl azdır belki de 2 tane 5 yıl çoktur. Bir 5 yıl az, 2 tane 5 yıl çok ama hukukji olarak 10 yıllık, 2 dönemlik bir hazırlığımız var. Birinci 5 yılda siz bize destek olursanız, bize yardım ederseniz bize sahip çıkarsanız, biz ikinci 5 yılı da 2024 yılındaki seçimlerde biz bir mitingle seçim kazanabiliriz” şeklinde konuştu.

“ŞEHİRDEN FAYDALANAN İNSANLARIN DA CESARETİNİ KIRARSINIZ”

Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Türkiye birincisi çıktığımız bir döneme girdik. Eğer biz burada Türkiye birincisi çıkacak bir il olursa beni çok güçlendirirsiniz. Ankara bizi konuşur, Ankara’ya daha güçlü gideriz, Sayın Devlet Bahçeli’nin karşısına daha güçlü çıkarız. Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilerimiz daha normal bir seviyeye düşer. Bundaki bu şehrin bugüne kadar öyle böyle sağında, solunda durup da şehrin köşesinden, sağından solundan kaldırımına yapılan apartmanından ilgilenen ve bu konuda bu şehrin nemasını yiyen demek istemiyorum ama bu şehirden faydalanan insanların da cesaretini kırarsınız” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 18:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
şemsi
şemsi - 5 yıl Önce

Belediye Meclisi Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin vasfı bu seçimlerin sonucunda rol oynayacak

SIRADAKİ HABER

banner137