Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, hazırladıkları projeleri de kamuoyuna açıklamayı sürdürüyor.

Prof. Dr. Bilal Çoban, projeleri arasında yer alan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi’ni kamuoyuna tanıttı. Bilal Çoban fuar ve kongre merkezilerinin bir şehrin gelişiminde katkı sunduğunu anımsattı.

ÇOBAN: LOJİSTİK NOKTA OLMASINDA ÇOK ÖNEMLİDİR

Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Zaman zaman bu konuda çeşitli konuşmalar olmuş. Zaman zaman çeşitli projeler ortaya konulmuş ama bir türlü mesafe alınamayan bir kongre ve fuar merkeziyle ilgili karşınıza geldik. Bu kongrede fuar merkezi tabi ki şehirlerin gelişiminde, şehirlerin pazarlama açısından gelişiminde ve özellikle bizim gibi illerin kendilerinin doğudan batıya, batıdan doğuya birleştirecek bir lojistik nokta olmasında çok önemlidir. Bizimde bu kongre ve fuar merkezimiz oldukça tartışılan ama günümüzde hemen stadyumun karşı tarafında liselerin arkasından başlayıp özellikle Kültür Park’la entegre olmuş bir alana kongre merkezi kurmamız gerekecek. Bu şehrin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Bu fuar ve kongre merkezlerinin şehir dışında olması vatandaşın ilgisinin azalmasına neden olacak. Özellikle iş dünyasının bu konuda gelenlerin gidenlerin daha az olacağı bir dağ başında yapmak yerine ulaşımının daha kolay ve vatandaşın ayakla gelip, rahatça gezip, zaman geçirip fuarın bütün etkinliklerinden ya da bütün etkinliklerinden yararlanabileceği bir mesafede olmalı” dedi.

ÇOBAN: EN ÖNEMLİ FUAR VE KONGRE MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ OLACAK

Prof. Dr. Çoban, “Özellikle Orman Bölge Müdürlüğümüzün alanı içerisinde Sayın Valimizin, bu konudaki bakanlıkların görüşü, yetkisi ve bu konuda desteği alınarak, çünkü bu şehirle ilgili bir şey bizde belediye olarak buna hazırız. Özellikle ulusal ve uluslararası bir Pazar alanı oluşturma çabamızı herkesin destekleyeceğini düşünüyoruz. Tabi burada yerli üretici ve imalatçıyı mutlaka korumalıyız. Yerli üretici ve imalatçı korunacak. Ve özellikle ilimizi markalaştıracak bir sistem kurmamız lazım. Eğer ilimizin marka değerini ortaya çıkaracak, markalaştıracak yüz yıllık projeler yapamazsak biz bu işi sadece belediyecilik gibi görmüyoruz. 1 Nisan’a kadar bir süreç gibi görmüyoruz. 1 Nisan’dan sonra özellikle yüz yıllık planlar yapmaya çalışıyoruz. Tabi bizim İpek Yolu güzergahında oluşumuz, stratejik konumumuz açısından bu fuar ve kongre merkezini daha anlamlı kılıyor. Fuar ve kongre merkezimiz İpek Yolu üzerindeki Elazığ için inanılmaz bir fırsat doğuracaktır. Özellikle bu Kültür Park’ın yanındaki Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazide olması, şehir merkezinde kalacak neredeyse ama bir o kadar da doğal ve tabii güzellikleriyle yine Türkiye’de en önemli fuar ve kongre merkezlerinden bir tanesi olacak” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL