Çoban: MSB Yardımcımızdan Destek İstiyoruz

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, projeleri arasında yer alan Elazığ şehir meydanı projesini kamuoyu ile paylaştı. Çoban, Orduevi yeri için hazırladıkları proje ile ilgili Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’dan destek istedi.

Çoban: MSB Yardımcımızdan Destek İstiyoruz

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçimler sonrasında belediye başkanı olması halinde hayata geçirecekleri çalışmalardan  biri olan Elazığ Şehir Meydanı projesini kamuoyu ile paylaştı.

ÇOBAN: ŞEHİR MEYDANININ ORDUEVİ CİVARINA TAŞINMASINI ARZU EDİYORUZ

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban, “Biz Elazığ Orduevinin 5 yıl içerisinde Milli Savunma Bakanlığının şehir merkezlerindeki askeri alanların 5 yıl içerisinde şehir merkezlerinin dışına taşınılması kararına istinaden Milli Savunma Bakanlığı bir karar aldı, şehir merkezlerinde askeri alanların 5 yıl içerisinde şehir dışına taşınması kararıydı bu. Tabi Milli Savunma Bakan Yardımcımızın Elazığlı oluşu, Milli Savunma Müsteşarımızın, müsteşarlık kaldırıldı ama halen gücü devam eden Müsteşarımızın olması ve iki tane Genel Müdürümüzün olması, Milli Savunma Bakanlığında bizim gücümüzün göstergesidir bunlar. Allah’a şükürler olsun o Bakanlıkta çok gülüyüz. Bizim ricamız şudur; Milli Savunma Bakanlığının almış olduğu bu karar çerçevesinde Orduevinin şehir dışına taşınmasını, Orduevinin de bir meydan düzenlemesinin de bizim bu işe talip olduğumuzu, 3 kat aşağıya doğru otopark, yukarıya doğru çıkacak 3 katlı otoparkla şehrin otopark probleminin çözüleceği ve üstününde bir şehir meydanı yapılması ve şehir meydanının Orduevi civarına taşınmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: 100 YILLIK BİR PROJEDİR

Prof. Dr. Çoban, “Biz bu konudaki projemizi sizinle paylaşmak, kamuoyu oluşturmak, bu konuda gerekli çalışmaların başlatılmasını ivedilikle sağlamak ve Allah nasip ederse de 1 Nisan sonrası belediye başkanı olduğumuz taktirde halk teveccüh eder, Allah takdir ederse bizim 1 Nisan sonrası yapacağımız projelerden bir tanesi budur. Daha önce şehir hastanesi projemizi açıklamıştık. İkinci projemizde Orduevi şehir meydanı projesidir. Meydanımız olacak dümdüz. Orduevinin olduğu yerde olacak. Aşağıdan yukarıya doğru 3 kat otopark çıkacak. Hem otopark problemi çözülecek, hem kente estetik bir güzellik sağlanacak. Hem de o günün şartlarında düzgün, şehir estetiğine katkı koyacak, trafiği çözebilecek ve kavşak düzenlemesi ve köprülü kavşak düzenlemesini de içine alacak büyük bir projeyle biz o bölgedeki mahallerin rahatlamasını ve postanede sıkışmış olan şehir meydanını kısmen Orduevi tarafında kaydırmak istiyoruz. Bu önemli projelerimizden bir tanesidir. 100 yıllık bir projedir” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137