Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan plan kapsamında Elazığ’da il müdürlüğü tarafından 60 okulda çocukların sağlıklı bir şekilde gıdaya ulaşmaları için verilen eğitimler sonunda gönüllü gıda denetçileri oluşturuldu.

ilk, orta ve lise düzeyi eğitim kurumlarında yapılan eğitimin sonuncusu Doğa Kolejinde gerçekleşti.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, müdürlük olarak denetimlerin rutin şekilde devam ettiğini belirterek, gönüllü gıda denetçilerinin de oluşturulduğunu söyledi.

Karahan, “Biz Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, yapmış olduğumuz denetimlere farklı bir perspektif getirmek, farklı açılardan değerlendirmek üzere bu yıl bir proje hazırladık. Okul kantinlerinde gıda denetimi ile ilgili bir eylem planı oluşturduk. Bu eylem planı çerçevesinde okulumuzda çocuklarımızla gençlerimizle bir araya gelerek onlara gıda ile ilgili gıda denetimleri ile ilgili sağlıklı gıdaya ulaşma yolları bir gıdayı satın alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili hem bilinçlendirme yapmak hem de aynı proje ile gönüllü gıda denetçileri belirleyerek bizlerle birlikte kendi okullarında kantinlerinde denetim yapma yetkisini vererek çocuklarımızı da bu işe dahil etmek istedik” dedi.

Düzenlenen eğitimde söz konusu eğitim kurumundaki öğrenciler arasından "Fahri Gıda Müfettişleri Ekibi" oluşturularak uygulanmaya başlandı.