Çocuklar İçin "Anadolu Masal Evi" Protokolü İmzalandı

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Anadolu Masalları Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Çocuklar İçin "Anadolu Masal Evi" Protokolü İmzalandı

Protokol kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen Köy Kent alanı içerisinde bulunan müstakil bina "Elazığ Belediyesi Anadolu Masal Evi" olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından imzalanan protokol kapsamında müdürlüğe tahsis edilen masal evinde Anadolu Masalları ve eğitim öğretim faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

GÜRTÜRK: FOLKLORUNU TANIMASINA ETKİNLİK OLARAK YER VERİLECEKTİR

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, "Elazığ Belediyesi tarafından müdürlüğümüze tahsis edilen masal evinde profesyonel masal anlatıcısı öğretmenlerin gözetiminde çocuklarımıza masal anlatılacağını, değerler eğitimi kapsamında eğitimler verileceğini, masal günü, masal gecesi, masal şenliği adı altında birçok eğitim faaliyetinin gerçekleştirileceğini ifade ederek çocukların bu sayede geçmişleri ve kökleri hakkında daha bilinçli bir hale gelecektir. Yine masal öncesi ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlerle çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına etkinlik olarak yer verilecektir. Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Anadolu Masallarına bize bir masal evi tahsis ederek her alanda olduğun gibi bir kez daha katkı sunan Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na da teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Masallarının öğretmenler ile bir kez daha hayat bulacağını ifade eden Gürtürk, ayrıca masal atölyesi kurulması için de çalışmaların başladığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2021, 14:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137