Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un talimatı ile Elazığ’da Psikososyal Müdahale Etkinlikleri kapsamında çalışmalara başlandı.

Bakanlık tarafından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yapan psikolog, sosyolog ve rehber öğretmenden oluşan kalabalık bir ekip Elazığ’a gönderildi.

Elazığ’da meydana gelen deprem felaketi nedeni ile evlerine giremeyen, kaygı, stres, kapalı yer fobisi gibi psikolojik sorunlar yaşayan çocuklarımızı psikolojik destek amacıyla başlatılan çalışmalar akşam saatlerinde yapılan program çerçevesinde öğrenci ve çocuk yoğunluğunun olduğu tüm okullarda yürütülüyor.

Psikolojik desteğin fiziksel destek kadar önemli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatı ile başlatılan çalışmalar kapsamında çocukların yaşadığı korkunun travmaya dönüşmemesi için PDR uzmanlar tarafından çocukların korkularını dile getirmesi ve işleyebilmesi için oyun terapisi alanları kuruluyor.

Çocukların kitapla, masalla, oyunla korkuyu yenmeleri için uzman olan rehber öğretmenlerimiz kitap okuyarak, oyun oynatarak, masal anlatarak çocuklara duygusal destek vermek için çalışmalar yapıyor.

İl Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar her gün çocuklarımızın barındığı okul ve pansiyonlarımızda yapılmaya devam edilecek.

Ayrıca yine Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görev yapan uzmanlar tarafından tüm çocuk ve vatandaşlarımıza psiko sosyal destek sağlanmaya devam edecek.