Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanları ile iftar programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Yeni katılımlarla sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz. 42 bin sağlık personelimizin atamasını yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Elazığ’da Durması Planlanan Turistik Tren Seferinin İptal Edildiği Öğrenildi Elazığ’da Durması Planlanan Turistik Tren Seferinin İptal Edildiği Öğrenildi

Pek çok sınamadan geçtik. Koronavirüs salgınından biz de olumsuz etkilendik. Salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Sağlık hizmetlerine ulaşamayan, aşıya erişemeyen insanımız olmadı. Ekonomik bakımından bizden çok daha ilerde olan ülkelerdeki vahim görüntüler hamd olsun bizde yaşanmadı. Bu salgını takdire şayan bir kabiliyet ile yönetmeyi başardık. 6 Şubat tarihimizin en kara günlerinden birini yaşadık. Şu an aramızda o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var. Doktor arkadaşlarımız hemşirelerimiz var. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın içinde 505 de sağlık personelimiz bulunuyor. Onlar şehadet şerbetini içtiler. Türkiye Cumhuriyeti yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi asrın felaketinde başarılı bir imtihan veriyor. Bunu sadece biz söylemiyor yurt dışından ülkemize gelen isimler de bunu söylüyor. Sağlık ordumuz yine bu süreçte en ön safta yer aldı. Şehir hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. 22'si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Kocaeli'nde yeni şehir hastanemizi açıyoruz. İnşallah 28'inde burası kadar büyük olmasa da vatandaşlarımızın hizmetine girecek.

Kimi çevrelerin mesnetsiz saldırılarına rağmen bu devasa sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. İnşa çalışmalarımıza iftira atanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Kimi insan iş yapar kimisi ise dedikodu yapar, laf yapar. Bizim boşa geçirecek vaktimiz yok. Biz nasıl salgında rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldıysak, şimdi de söz verdiğimiz projeleri zamanında bitirip hizmete açacağız. Salgında depremde afette milletimizin imdadına koşan sağlık çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz.