Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram Tatilini 9 Gün Olarak Belirledik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayram tatilini 9 gün olarak belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram Tatilini 9 Gün Olarak Belirledik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından açıkladığı yeni kabine, ilk toplantısını gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişini Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Dünya 5'ten büyüktür çağrımızın yüreklerine inşirah düşürdüğü milyonlarca mazlum ve mağdur kazanmıştır. Her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında, fitne tüccarları dışında, terör baronları dışında, birliğimize, asırlık heveslerimize kasteden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur.

Biz asırlardır nice badireler atlatmış bir milletiz, inşallah Türkiye Yüzyılı'nı da hep beraber inşa edeceğiz. Sandıklar kapantıktan sonra eğer önümüze bakabiliyorsak bizim bileğimizi kimse bükemez.

YSK'nın kesin sonuçlarını açıklaması akabinde 3 Haziran'da TBMM'de mazbatamızı alıp emin ettik. Ardından da 5 bini aşkın misafirimizin iştirakiyle göreve başlama töreni yaptık. Törenimize yurt dışından katılım düzeyinin yüksek olması ülkemiz adına bizleri gururlandırdı. Dünyanın 80'e yakın ülkesinden birçok üst düzey kişiyi başkentimizde ağırladık.

Bu vesileyle bir kez daha törenimize iştirak eden tüm devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gerçek dostlarına minnettarlığımızı ifade ediyorum. Gösterdikleri bu kadirşinaslığı unutmayacağımızı bilmelerini istiyorum. Aynı şekilde yurt içinden törene katılan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin tüm güzelliklerini o gün orada müşahade ettik. Bugüne kadar ülkemizin beşeri hazinesinin değerini bilen biri olarak bundan sonra da aynı tavrımızı sürdüreceğiz.

"MUHALEFETİN DAHA TÜRKİYE ODAKLI BİR YAKLAŞIM BENİMSEMELERİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna birkez daha gösterdik. Buradaki mesajların tüm bileşenleriyle muhalefet tarafından da iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Muhalefetin daha Türkiye odaklı bir yaklaşım benimsemelerini ümit ediyoruz.

Biz sonuçtan bağımsız Türkiye'nin tamamını kucaklamaya devame deceğiz. Bundan sonra da adaletten sapmayacak kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz. Her yeni başlangıç, yeni bir heyecan demektir. Biz de Kabinemizi açıklamak suretiyle bismillah diyerek hep birlikte yola çıktık. Bizde kesinti veya kopukluk değil devamlılık esastır. Bir taraftan politikalarımızı yenilerken diğer taraftan özümüze hep bağlı kaldık.

Bulunduğumuz görevlerin hepsini bir bayrak yarışı olarak gördük. 21 yıldır başarı hikayemizde tüm dava arkadaşlarımızın emeği, çabası vardır. İnşallah bizler de emaneti hakkıyla taşıyacak ve bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Önceki bakanlarımızın zorlukların aşılmasındaki sergiledikleri insan üstü çabalar her türlü takdirin üzerindedir. Rabbim hepsinden razı olsun. Ne biz ne milletimiz bu hizmetleri hiçbir zaman unutmayacaktır. Biz de kendileriyle yakış istişarede olmaya devam edeceğiz.

"İSTİKRAR VE GÜVEN İLE TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA EDECEĞİZ"

İstikrar ve güven ile Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Kabine üyelerimiz uzmanlık alanları itibarıyla Türkiye Yüzyılının kurucuları olma katasitesine sahiptir. Asıl olay alınan mirasın daha da büyütülmesiyle ilgilidir. Türkiye daha da çalışmaya mecburdur. Ülkemizi hedefleriyle buluşturacağız.

21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yılı bulan siyasi hayatımız, hizmet ve eser siyasetidir. Milletimize aşkla hizmet ettik. Seçim dönemlerinde bol keseden boş vaat daıtanlar gibi olmadık. Ne söz verdiysek göreve gelince yerine getirmeye gayret ettik. Bizim farkımız burası. Sözüne sadık bir yönetim olarak tam 17 kez milletimizin takdirini kazandık. Bizim asıl gücümüz milletimize güven aşılamamız.

Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız. 2 kavramın uygulayıcısı olacağız. İsktikrar ve güven... Biz bunlarla Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİMİZİ MESLİCİSİN TAKDİRİNE YENİDEN SUNACAĞIZ"

Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasından ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her adımız atacağız. Anayasa değişikliği teklifimizi meslicisin takdirine yeniden sunacağız.

Gabar petrolüyle ileriye taşıdığımız enerji hamlelerimizi devam ettireceğiz. Eğitimi en başta tutacağız. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz önce bunu başaracağız.

Terör örgütlerine zehir tacirlerine karşı verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla devam edeceğiz. Engelli, yaşlı, yetim ve gazilerimizin daha güçlü bir şekilde yanlarında olacağız. Farklı projeleri devreye alacağız.

Savunma Sanayii adımlarına yenilerini ekleyeceğiz. Togg gibi katma değeri yüksek ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Rekabet gücümüzü artırarak ihracatımızı yukarı taşıyacağız. Yollar tüneller, hızlı tren hatlarıyla ülkemizi ilmek ilmek dokumaya devam edeceğiz. Gençlerimizi her konuda destekleyeceğiz.

"ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ"

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız. Son dönemde açıklanan verileri  öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Seçimlerin istikrarden yana sonuçlanması ekonomimize güveni artırmıştır. Enflasyonu, nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Depremin yaralarının sarılması ana gündem maddemizdir. 319 bini ilk bir senede olmak üzere 650 bin konut yaparak depremzedeleri yuvalarıyla buluşturacağız.

Deprem bölgemizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Büyümeden taviz vermeden Türk ekonomimizi daha da güçlendireceğiz.

Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Ekmeklik buğdayda ton başına 8250 lira, arpada ise 7000 lira olarak kararlaştırdık. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için 1000 lira, arpa için 500 lira destek verilecek.

Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

(Kurban Bayramı) 26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.

Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

Ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli gönüllü ve onurlu bir şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz.

Canlı Yayın:

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023, 21:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137