Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, deprem bölgelerindeki ziyaretleri kapsamında bilgilendirmelerde bulunarak 1 Nisan Cumartesi günü Elazığ’a geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; “Önceki hafta Perşembe günü Kahramanmaraş’taydık, Cuma günüde Hatay’daydık inşallah bu Cuma Gaziantep’te olacağız büyük ihtimal beraber Kilis’i de paylaşacağız aynı gün. Cumartesi günü de Elazığ’da olmayı planlıyoruz. Tabi buralarda hem yeni inşa edeceğimiz konutlarımızın temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz hem de vatandaşlarımızla iftar sofrasında buluşuyoruz. Ramazan sonrası da depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 11 ilimizi dönüşümlü olarak sürekli ziyaret edeceğiz. Bizim bir planımızda şudur sadece şahsım değil Cumhur İttifakı olarak buraları birlikte dolaşmayı da planlıyoruz zaten kabinedeki arkadaşlarım aynı şekilde buraları ziyaret ediyorlar ve ziyaret etmenin dışında da buralarda özellikle çalışma yürütecekler onlarında şuanda plan, program onları bu aralar yapacağız ve o bölgelerde bu güne kadar nasıl bu arkadaşlarımız çalıştıysalar bundan sonrada çalışmaya aynen devam edecekler” dedi.

Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi? Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi?

ERDOĞAN: 11 VİLAYETTE ELAZIĞ HARİÇ HEPSİNİ GEZDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz zannediyor. Çünkü yaptıkları hiçbir şey yok. Ben 11 vilayette Elazığ hariç hepsini gezdim. Muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim. Muhalefet her zamanki gibi su istimal tarzla hareket ediyor. Partimizin bütün büyükşehir belediyeleri, şu anda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular, burada çalışıyorlar. Çadır kentler, konteynerler, prefabrikler kuruyorlar. Yemek, yiyecek, su A'dan Z'ye... Kullanma suyu ile içme suyunu birbirine karıştırmasınlar. Kullanım suyu farklı, içme suyu farklı. Biz oralarda yüzlerde içme suyu göndereceğiz” ifadelerini kullandı.