Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ Depreminin Acıları Hala Yüreğimizdeyken, İzmir'den Gelen Haber Bizleri Üzmüştür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 'Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremde son durumu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ Depreminin Acıları Hala Yüreğimizdeyken, İzmir'den Gelen Haber Bizleri Üzmüştür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremde son durumu aktardı.

Açıklamalarından satır başları şöyle;

Son olarak buraya gelirken, vefat sayımız 12 idi. Yaralı sayımız 438 idi. Ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı.

Şu an itibariyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren, yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir.

AFAD, emniyet teşkilatımız, diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız süratle olay yerine ulaşmışlardır.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza bunun için gereken kaynak hemen aktarılmıştır. Hedefimiz yaralı bir an önce sarmaktır.

Katar Devlet Başkanı aramış, kendisiyle görüşmeleri yaptık. Ve herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler. Kendilerine teşekkür ettik.

Yunanistan Başbakanı sayın Miçotakis yine aynı şekilde aradılar, zira bu depremden Yunanistan da etkilendi. Fakat görüşmeyi yaptığımız anda onlarda herhangi bir ölüm söz konusu değildi. Fakat etkilendiklerini onlar da söylediler. Yardıma ihtiyaç varsa biz hazırız dediler. Biz de kendilerine şu an böyle bir şey söz konusu değil, fakat bize düşen bir şey varsa Yunanistan'ın yanındayız dedik.

ELAZIĞ DEPREMİNİN ACILARI HALA YÜREĞİMİZDEYKEN, İZMİR'DEN GELEN HABER BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR

Aliyev kardeşimiz de aradılar, onlar da her türlü imkanımızla yanınızdayız dediler, onlar da şükranlarımızı bildirdik. Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizdeyken, İzmir'den gelen haber bizleri üzmüştür.

Bu acılı günümüzde yardım teklifinde bulunan tüm dost ülkelere tekrar teşekkür ediyorum. Değerli dostlar, kardeşlerim sağlık altyapımızın gücü depremde olduğu gibi koronavirüs salgınında da en büyük avantajlarımızdan biridir.

Dünyanın son dönemde karşılaştığı en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgını sürecinde canla başla çalışan sağlık ordumuza buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı sağlık ordumuz mensuplarına tekrar şifalar diliyorum.

Ülkemizi de olumsuz etkileyen bu salgın yeni dalgalarla hala yoluna devam ediyor Vaka sayısının 45 milyonu geçtiği, can kaybı sayısının 1 milyon 200 bine ulaştığı salgına karşı hala kesin ve etkili bir çare bulunamamıştır. Artık fiilen kullanım aşamasına gelen aşı çalışmaları bu konudaki en büyük ümidimizdir.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2020, 00:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murteza
Murteza - 3 yıl Önce

Muhterem Reis'imiz
Ekim de ödenmesi gereken KİRA yardımı son taksitini ödemediler.Durumumuz vahim ,Bugün 1 Kasım.Başkanlık Yüce Katına arzolunur.

SIRADAKİ HABER

banner137