Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ ziyareti kapsamında Elazığ’ın önemli kanaat önderlerinden olan Hafız Abdullah Nazırlı’yı ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun bir süre Hafız Abdullah Nazırlı hocanın evinde kalmış ve sohbet etmişti, o ziyaretin ayrıntıları belli oldu.

Hafız Abdullah Nazırlı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini ziyaret etmesiyle ilgili Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandırarak www.elazigsonhaber.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANI İLE DAHA EVVELDE TANIŞIRDIK”

Hafız Abdullah Nazırlı, “Cumhurbaşkanı ile daha evvelde tanışırdık fakat bu kadar samimi değildik. Başbakan iken daha önce 15 dakikalığına gelmişti buradan çıkıp başka yere gidecekti. Onları iptal etti bir buçuk saat kadar oturduk sohbet ettik” şeklinde konuştu.

“BANA KURAN’I KERİM HEDİYE ETTİ”

Yaklaşık bir buçuk saat Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte sohbet ettiklerini belirten Hafız Abdullah Nazırlı, “Dün geldi. Fakat dün tedbirli geldi. Bir yere gitmeyecekti, oturdu bir buçuk saate yakın sohbet ettik konuştuk. Cumhurbaşkanımız bana Kur’an-ı Kerim hediye etti. Bende şöyle söyledim, 100 yaşına girmiş bir insanım. Bu 65 inci hükümet bizi Cumhurbaşkanı değil mahalle muhtarı bile tenezzül etmezdi ki gelsin de bizi sorsun. Fakat elhamdülillah bugün Cumhurbaşkanımız geliyor, bizi soruyor, elimizi öpüyor, dakikalarca oturup sohbet ediyoruz. Bu nereden geliyor? İmandan geliyor. İmanı olmazsa bunu yapmaz. Sohbet ettik tabi hepsini söyleyemem ama inançlı bir insan, çok inançlı bir insan. Kur’an’a bağlıdır. Bugüne kadar hangi Cumhurbaşkanı Kur’an-ı Kerim bastırmış? Biz gerçeği söylüyoruz iftira atmıyoruz siz de söyleyin var mı bastıran böyle Kur’an- Kerim’i? Demek ki bu adamın içinde imanı var, sağlam bir imana sahiptir” dedi.

“İSLAM İÇİN HAYATINI VAKIF ETMİŞ BİR İNSANDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayaklanmış gayrimüslimlere karşı olduğunu ifade eden Hafız Abdullah Nazırlı, “Çok sağlam bir imana sahiptir, Hüsn-ü ahlaka sahiptir. Din için iman için, İslam için hayatını vakıf etmiş bir insandır. Dünya’nın ne kadar gayrimüslimi varsa ayaklanmışlar ve buna karşı” ifadelerini kullandı.

“İÇERİDE KALIR, ORADA ÖLÜRDÜM”

Bu hükümet döneminde Müslümanların rahat nefes aldığını vurgulayan Hafız Abdullah Nazırlı, “Erdoğan hükümeti geldi geleli Müslümanlar rahat nefes alıyorlar. Geliyorsunuz burada oturuyorsunuz, bende burada konuşuyorum. Halbuki bu söylediklerimi bu hükümetten önce söyleseydim içeri atarlardı beni. İçer de kalırdım, orada ölürdüm. Bakın şimdi rahatça söylüyoruz ama olanı söylüyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerime şunu tavsiye ederim; Ey Müslümanlar uyanık olun. Dostu düşmanı tanıyın, dost ile dost, düşman ile düşman olun derim. Düşman hiçbir zaman bizimle dost olmamıştır. Zahir’de her zaman ayağımızı kaydırmak için dost olur. Zahir’de dost olur, bizi mahvetmek için dost olur, inanmayalım” dedi.

“ÇOK GÜZEL GEÇTİ”

Hafız Abdullah Nazırlı’nın oğlu Asım Nazırlı ziyaretin ayrıntılarını anlattı ve, “Telefon geldi durumu izah ettiler ziyarette bulunacaklar diye. Tabi bu ilk ziyareti değildi. Daha önce de burada olsun, Ankara’da, İstanbul’da sağ olsunlar teşrif etmişleri, bizleri şereflendirmişlerdi. Dün ani bir kararla tekrar geldiler, yaklaşık 1 saatten fazla,  bir buçuk saate yakın bir görüşme oldu. Çok güzel geçti, özel şeyler konuşuldu, aile içi konuşmalar oldu onunla ilgili. Cumhurbaşkanımızın kendisinin bastırmış olduğu özellikle kendi ekibiyle birlikte inceletip bastırmış olduğu çok güzel bir Kur’an-ı Kerim hediye ettiler. Biz de ikramlarda bulunduk. Güzel bir şekilde memnun bir şekilde ayrıldılar inşallah, öyle tahmin ediyoruz. Hafız Abdullah Nazırlı bizim babamız, bizim büyüğümüz, bizim de kan bağımız var. Ancak tabi ki bu şehrin değerlerinden bir tanesi. Bu şehrin tabi ki tek değeri de değil. Allah rahmet etsin Seyda Molla Bahri Hazretleri, Molla Hayrettin, Haydar Baba bunlar tabi bizim güzel şehrimizin büyük değerleri. Elazığ’ın dışında özellikle bunlarda bahsedildiği zaman biz gurur duyuyoruz, göğsümüz kabarıyor. 2 devlet büyüklerimizle bu tür şehirlerde zaman zaman fırsat bulduklarında o şehrin büyüklerini ziyaret edip dualarını alıyorlar” ifadelerini kullandı.

“MAHALLEMİZ İÇİN GURUR VERİCİ BİR OLAYDIR”

Rızaiye Mahalle Muhtarı Hayrettin Tanyıldızı ise “mahallelinin büyük heyecan yaşadığını” belirterek, “Öncelikle Abdullah Nazırlı hocamıza Allah hayırlı ömürler versin, Allah daha uzun ömürler versin, Allah bu gibi alimlerimizi, hocalarımızı başımızdan eksik etmesin bu birinci önceliğimiz. İkinci önceliğimiz tabi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ımız mahalleme teşvik ettiler. Tabi mahallemiz için gurur verici bir olaydır. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz, hoş gelmiş dedik. Dün beraber kaldık. Kendisini yeni değil daha öncesinden de bir tanışlığımız, dostluğumuz, arkadaşlığımız vardı. Tekrar burada buluşmamız bir vesile oldu. Bizim için güzel bir olay oldu, güzel br karşılama oldu. Allah işini gücünü rast getirsin, Allah başımızdan eksik etmesin. Mahallede heyecan çok olurdu. Bu işler gizli tutulur, ne kadar gizli gelse de tüm Elazığ duydu, bir anda burada bir hareketlilik oldu. Çok şükür kazasız belasız bir kongre atlattık     buda ayrıca sevindirici bir olaydı” şeklinde konuştu.