Kulüplerin içinde bulunduğu borç yükü, her geçen gün artarken, çözüm arayışları içerisinde yapılan toplantılar da şu ana kadar henüz bir sonuç vermemiş durumda…

Bu toplantılardan biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, işadamlarının yaptığı toplantının detayları günışığına çıkartıldı.

ELAZIĞ; YÜKSEL YILDIRIM’I YAKINDAN TANIYOR

Detayları günışığına çıkaran isim ise borç yükü altında bulunan ve adeta kapanma noktasına gelen Samsunspor’a verdiği ekonomik desteklerle gündeme gelen işadamı Yüksel Yıldırım…

Yüksel Yıldırım, Elazığ için yabancı bir isim değil…

Eti Krom işletmesi sahibi Yıldırım grup icra kurulu başkanı ve aynı zamanda da Samsunspor kulübü A.Ş yönetim kurulu başkanı…

YÜKSEL YILDIRIM GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Yıldırım, Samsunspor için düzenlenen basın toplantısında, gündeme damgasını vuran o anısını paylaştı.

 

YÜKSEL YILDIRIM İLE CELAL KOLOĞLU ARASINDA NE GEÇTİ?

Geçen yıl cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la işadamları arasında gerçekleşen toplantıda, kulüplerin yaşaması için yapılan çalışmalar ve çözüm yollarından bahseden işadamı Yıldırım, Kolin inşaat sahibi Elazığlı işadamı Celal Koloğlu’yla da arasında geçen bir diyaloğu gündeme taşıdı.

CELAL KOLOĞLU, YÜKSEL YILDIRIM’I CUMHURBAŞKANI’NA ŞİKAYET ETTİ

Aralarında geçen konuşmada, Elazığlı işadamı Kolin İnşaat sahibi Celal Koloğlu’nun kendisine “Etikrom’da parayı kazanıyor, Samsunspor’a gönderiyor. Ben burdan kınıyorum” diyerek kendisini cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiğini ifade etti.

YILDIRIM: BİZ ELAZIĞSPOR’A DA DESTEK YAPTIK

İşte Eti Krom ortaklarından, Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın basın toplantısında bahsettiği www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi'nin ulaştığı diyalog: “Aralık ayında geçen sene Tarabya köşkünde elli kişilik iş adamlarıyla toplantısı vardı Cumhurbaşkanının. Orada Samsunspor’u aldığımı söyledim. Çok mutlu oldu. Bana dedi ki ‘yaptığın bu iş bütün kulüplere örnek olacak. Biz dernek istemiyoruz artık, şirketleşme istiyoruz. Ayakta durabilen ayakta dursun. Duramayan bizden gelip para falan istemeyecek. Yok, olup gitsin. Bu kadar basit’ dedi. Orada kalktı Kolin İnşaat’ın sahibi Celal Koloğlu, Elazığlı. ‘Sayın Cumhurbaşkanım, Yüksel Yıldırım çok ayıp ediyor, Elâzığ’da madenleri var Eti Krom’da parayı kazanıyor Samsunspor’a gönderiyor, ben buradan kınıyorum’ dedi. O kadar milletin içinde ben de kalktım dedim ki efendim banka dekontlarını çıkarın. Biz Elazığspora’da destek yaptık. Biz para kazandığımız yerlerde sosyal sorumluluk projelerimizi yapıyoruz. Gerektiğinde kulübe, gerektiğinde okul, gerektiğinde hastane, cami, her türlü şey. Ama insanlar artık kıskanmaya başladı. Yüksel Yıldırım Samsun’a, Türkiye’nin dört bir tarafından, Dünyanın dört bir yanından kazandığı parayı harcıyor diye” İfadelerini kullandı.

AKILLARA GELEN SORULAR

Şimdi akıllara şu sualler geliyor. İşadamı Yıldırım’ın Elazığspor’a yardım yaptığını iddia ettiği makbuzlar nerede?  Kaç kez Elazığspor tarafından randevu talep edilmesine rağmen, neden şimdiye kadar hiçbir görüşme yapılmadı? Hatta milletvekili Zülfü Demirbağ, bir açıklamasında, Yıldırım Holding’e ulaşmak için güçlerinin yetmediğini itiraf etmişti.

VİDEO