Cumhurbaşkanı Erdoğan İşaret Etti, Elazığ Belediyesi Hemen Yerine Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanları ile ilgili konuşmasının ardından Osmanlı geleneğini yaşatmak için harekete geçen Elazığ Belediyesi ekipleri, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla sabah saatlerinden itibaren kuşların yemesi için ağaçlara elma, sokak hayvanları için mama ve su ile yaban hayvanları için de dağlara buğday bırakmaya başladı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan İşaret Etti, Elazığ Belediyesi Hemen Yerine Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün sokak hayvanları konusunda belediyelere çağrıda bulunmuş ve “Osmanlı ağaçlara, meyveleri asarmış ki bu meyvelerden gelsinler bu hayvanlar nasiplerini alsınlar” açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadelerinin ardından Elazığ Belediyesi kolları sıvayarak hemen harekete geçti. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatı ile çalışmalarına başlayan Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, aldıkları elmaları tarihi Harput Mahallesi başta olmak üzere kentin belirli noktalarındaki ağaç dallarına bırakarak Osmanlı geleneğini yaşatmaya başladı.

Belediye ekipleri, sadece Osmanlı geleneği ile de durmayıp kentin birçok noktasına bıraktığı sokak hayvanları beslenme standına da kedi ve köpekler için yem ile su bıraktıktan sonra yaban hayvanları için de buğday serpti.

Öte yandan, Elazığ Belediyesi sokak hayvanları için kurduğu Belediye Hayvan Hastanesiyle de kent genelinde yaralı hayvanlarının bakımının ücretsiz yaparken, vatandaşlardan yaralı hayvanları gördüklerinde kendilerine bilgi vermeleri istendi.

ASLANTAŞ: AĞAÇ DALLARINA ELMA GİBİ ÜRÜNLER ASARAK OSMANLI GELENEĞİNİ YAŞATMAYA BAŞLADIK

Osmanlı Geleneğini yaşatmak istediklerini belirten Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, “Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalarda Osmanlı’nın kış aylarında sokak hayvanlarıyla ilgili ağaç dallarına meyve asılmasıyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmesi üzerine bizler de Elazığ Belediyesi olarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Ağaç dallarına elma gibi ürünler asarak bizlerde bu geleneği sürdürmeye başladık. Bizler de Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak Türkiye’de ilk olan bir proje, kedi, köpek ve kuşların bir arada beslendiği sokak hayvanları beslenme standını 90 adet olmak üzere parklarımıza ve şehrimizin belirli noktalarına yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan daha önceden 90 adet şehrimizin belirli noktaları ve parklarına yerleştirdiğimiz beslenme stantlarına mama bırakabileceklerini belirtiyoruz ve zorunlu kış şartlarında vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Geçici hayvan bakım evinde sokak hayvanlarıyla ilgili 153’ten gelen şikayetleri ekiplerimiz anında değerlendiriyor. Aynı zamanda duyarlı vatandaşlarımızdan sokak hayvanlarıyla ilgili gördükleri olumsuzlukları 153’e bildirirse ekiplerimiz sokak hayvanlarıyla ilgilenip belediyemizin geçici bakım evinde tedavisini de yapmaktayız. Desteklerinden ötürü Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ederiz” dedi.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
..........
.......... - 2 yıl Önce

Şerifoğulları ALLAH U tela yımi memnun etme derdinde yoksa Erdoğan imi keşke cumhurbaşkanı demeden yapsaydida takdir etseydik

Sözümde durmayan zat
Sözümde durmayan zat - 2 yıl Önce

Gideceksin milletin huzuruna söz vereceksin sonra geri vites yapıp sözünü yiyeceksin. Bu tiplerin olduğu memleketlerde gelişim olmaz...

Yalaka gıybetçi
Yalaka gıybetçi @Sözümde durmayan zat - 2 yıl Önce

Millet düşmanı hınzır..şahn sana fena gmuş....senin yüzün gülmesin ...pç ermni dolü...arsada sana gre

Geldi gene 1 liralik
Geldi gene 1 liralik @Sözümde durmayan zat - 2 yıl Önce

Ulan ne acıymiş sizdekide iki senedir sizi kıvrandıra kivrandira yılana dönderdi . O 1 liraya size verilecek arsa size nasip ol ma ya cakkkkkk ahada buraya yazıyorum . Alsaniz bile yiyemessiniz oturamassınız bu kul hakkıdır ve biz helal etmiyoruz ahaburay yazdım siz o arsalrın hayrınıgörmessiniz çünkü siz arsa için patates soğan için devlet harcayansiniz size bu arsanın hayrı olmayacakkkkk.

Zaza
Zaza @Sözümde durmayan zat - 2 yıl Önce

doğru söz verip sözünde durmayan başkan

TANER
TANER - 2 yıl Önce

BUNU DA MI CUMHURBAŞKANININ DEMESİ GEREKİYOR....

Elazığ a Deprem Kadar Zarar Verdi
Elazığ a Deprem Kadar Zarar Verdi @TANER - 2 yıl Önce

Keşke Elazığ imarını mahvetme kaldırımları yolları caddeleri daraltma siteleri kentsel dönüşümde beton yığınına boğma denilse Gelmiş geçmiş en kötü Belediye Başkanı

Muhammet Şengül
Muhammet Şengül - 2 yıl Önce

İmkanı olan vatandaşlar ev veya işyerlerinin yakınlarindaki müsait alanlara yiyecek bıraksa daha fazla hayvana ulaşılır

Boşbeleş
Boşbeleş - 2 yıl Önce

Şahin….
İşi gücü o zaten …

Palulu23
Palulu23 - 2 yıl Önce

Bu işe bak ya Cumhurbaşkanı demese yaprak bile kimildamiyor ülkede Allah'ın dediklerini yapmazlar hiç akıllarına gelmez nasıl bı kul dediyse hemen yaparlar

Hilmi
Hilmi - 2 yıl Önce

Keşke hayvan barınağının açlıktan ölen hayvanları gündem olmasaydı

Elazigli bey
Elazigli bey - 2 yıl Önce

Sahin baskan gercekten emek harciyor,mucadele ediyor,

Zaza
Zaza @Elazigli bey - 2 yıl Önce

İspatla…….


SIRADAKİ HABER

banner137