Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kararları Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kararları Açıkladı

Koronavirüs salgınıyla mücadelede kademeli normalleşme başlıyor. "Yerinde karar" döneminde yerel yönetimler, hıfzıssıhha kurullarının 'vaka sayısı' değerlendirmesine göre karar verecek. Kademeli normalleşme ve kısıtlamalar toplanan kabine toplantısında görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke ve dünya gündeminin konuşulduğu kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

TOPLANTIYA ZEKİ AKBIYIK DA KATILDI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına; Bakanlar ve sınırlı sayıda gazeteci katılıyor. Toplantıyı Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da katıldı. Akbıyık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını toplantı salonunda takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Açıklamalarının Satır Başları

28 ŞUBAT POSTMODERN DARBESİ

28 Şubat hadisesi bir darbe hareketidir. Ülkemize ekonomiden siyasete geniş bir yelpazede ağır faturası olmuştur. 28 Şubat'ta binlerce insanımız siyasi görüşlerinden dolayı hukuksuzluğa ve zulme maruz kalmıştır. Tarih her türlü baskıya rağmen iradesine sahip çıkanlara vesayete selam duranları unutmadı, unutmayacaktır.

Türkiye'yi hak ettiği demokratik ve ekonomik gelişmişlik seviyesine ulaştırmak için pek çok antidemokratik uygulamayı kaldırdık. Milletimizle sırt sırta vererek meydanı Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenlere bırakmayacağımızı gösterdik.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Yarın İnsan Hakları Eylem Planı'mızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu eylem planında 9 başlık altında yüzlerce faaliyet yer alıyor. Yeni anayasa teklifimiz İnsan Hakları Eylem Planı'nın çatısını oluşturuyor.

Bugüne kadar milletimize ait yeni ve sivil anayasa hayalimize ulaşamadık. İnşallah bu defa bunu başaracağız. Hazırlık çalışmalarımıza şimdiden başladık. Korkularla, ideolojik at gözlükleriyle hareket edersek ne tarih ne de millet bizi affeder. Gelin ülkemizi darbe anayasalarına mahkumiyet utancından kurtaralım. Milletimizi en kuşatıcı anayasaya kavuşturalım.

EKONOMİDE BÜYÜME RAKAMLARI

Bugün yüzde 1,8 olarak açıklanan büyüme oranımız izlediğimiz politikaların başarısının en somut örneğidir. Türkiye büyürken İngiltere yüzde 9,9 oranında, Hindistan yüzde 8 oranında, Almanya yüzde 4,9 oranında ve Amerika yüzde 3,5 oranında küçüldü. Aynı şekilde 2021 yılına iyi bir başlangıç yapan ihracatımız Şubat ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 arttı.

Bizim için asıl önemli olan büyümenin toplumun tüm kesimlerine ulaşması ve istihdam oluşmasıdır.

AVRUPA'DAKİ İSLAMOFOBİK SALDIRILAR

Avrupa'da Müslümanlara yönelik saldırılar sıradan vakalar haline geldi. Avrupalı yöneticiler yüzleşmekten kaçsa da istatistikler tehdidi açıkça ortaya koymaktadır. Nefret suçları iki kat artmıştır.

(Elazığ Haritada Orta Riskli İller Arasında Yer Alıyor)

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Salgının ülkemize sirayet etmesi ve tedbirler almamızın üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Süreç içinde aldığımız tedbirlerden etkilenen tüm kesimler için ilave destek paketleri oluşturduk. Bugün 9 milyonu bulan aşılama sayısıyla yüzde 10'u aşan oranla Türkiye ilk 5 ülke arasında yer almaktadır.

Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Türkiye büyük bir ülke olduğu için adımlarımızı kademeli olarak atmamız gerekiyor.

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdı. 81 ilimiz düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli yüksek ve kırmızı renkle gösterilen iller yüksek riskli olarak güncellendi.

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) çok yüksek riskli (kırmızı)...

ELAZIĞ’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI

Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. (Elazığ açıklanan haritada orta riskli iller arasında)

AKŞAMLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRECEK

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

ELAZIĞ’DA 65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI KISITLAMASI KALKTI

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.

ELAZIĞ’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLAYACAK

Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

LOKANTA VE RESTORANLAR AÇILIYOR

Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük ve orta riskli illerde sabah 9 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecekler.

KAMU SAATLERİ NORMALE DÖNDÜRÜLECEK

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

NİKAH VE DÜĞÜNLER ELAZIĞ’DA 100 KİŞİ İLE YAPILACAK

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 00:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kk
Kk - 3 yıl Önce

Reis bizi uzaya yolla

La Havle
La Havle - 3 yıl Önce

Kademeleri gevşeme olmalıydı,birden saldı.Çok yanlışşş

BC
BC - 3 yıl Önce

2 haftaya elazığ kırmızı olur :) Bu yorumumu hatırlayacaksınız. Cafer canlı müziğe baslar düğün salonuna çevirirler yarın bekleyin görün

SIRADAKİ HABER

banner137